KCI SA Zawarcie warunkowej umowy sprzedaży nieruchomości

17.06.2015, 15:46aktualizacja: 17.06.2015, 15:46

Raport bieżący 58/2015

Zarząd KCI S.A. w nawiązaniu do raportów bieżących nr 31/2014, 59/2014, 1/2015, 2/2015 oraz 6/2015 opublikowanych przez Spółkę JUPITER S.A., której następcą prawnym jest KCI S.A. informuje, że w dniu 16 czerwca 2015 roku pomiędzy KCI S.A. jako następcą prawnym Jupiter S.A oraz KCI Development Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Wrocławska - Spółka komandytowa z siedzibą w Krakowie, jako Sprzedającymi, a Spółką LC Corp Invest XV Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Projekt 3 Spółką komandytową z siedzibą we Wrocławiu ("LC Corp") jako Kupującym, została zawarta druga przyrzeczona warunkowa umowa sprzedaży prawa użytkowania wieczystego nieruchomości położonych w Krakowie (obręb 45 Krowodrza) będących w użytkowaniu wieczystym KCI S.A. (tj. Działki nr 1B składającej się z działek numer 44/76 o powierzchni 0,0816 ha, 44/78 o powierzchni 0,0658 ha, 44/79 o powierzchni 0,0027 ha oraz 44/80 o powierzchni 0,0046 ha (powstałych w wyniku podziału działki gruntu numer 44/73 na objętej księgą wieczystą numer KR1P/00349155/4), 273/2 o powierzchni 0,0228 ha, 273/3 o powierzchni 0,0112 ha oraz 273/6 o powierzchni 0,1986 ha, wydzielonych w wyniku podziału działki gruntu numer 273, objętej księgą wieczystą numer KR1P/00296605/7), a także udziału wielkości 1/6 w Działce Drogowej nr 1B składającej się z działki numer 44/77 o powierzchni 0,0614 ha (powstałej w wyniku podziału działki numer 44/73 objętej księgą wieczystą numer KR1P/00349155/4)), wraz ze wszelkimi decyzjami administracyjnymi, dokumentacją projektową oraz majątkowymi prawami autorskimi do tej dokumentacji za łączną cenę netto 6 267 070,00 zł tj. kwotę brutto 7 708 496,10 zł.

Umowa została zawarta pod warunkiem nie skorzystania przez Gminę Kraków z przysługującego jej prawa pierwokupu na podstawie art. 109 ust. 1 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami (tekst jednolity Dz.U. z dnia 2004 roku, Nr 261, poz. 2603, ze zm.).

Umowa przeniesienia prawa użytkowania wieczystego w/w działek zostanie zawarta w terminie 7 dni od dnia złożenia przez Gminę Kraków oświadczenia o rezygnacji z prawa pierwokupu lub od dnia upływu terminu do skorzystania przez Gminę Kraków z prawa pierwokupu.

W/w umowa jest umową znaczącą tj. przekraczającą 10% kapitałów własnych Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz