KCI SA Zawarcie znaczących umów

30.06.2015, 18:37aktualizacja: 30.06.2015, 18:37

Raport bieżący 64/2015

Zarząd KCI S.A. informuje, że w dniu 29 czerwca 2015r. KCI S.A. oraz Spółka zależna od KCI S.A. tj. KCI Development Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Wrocławska - Spółka Komandytowa zawarły następujące umowy pożyczek konsolidacyjnych:

1) Umowę konsolidacji obowiązujących umów pożyczek udzielonych przez KCI S.A. oraz poprzednika prawnego KCI SA tj. KCI Centrum Zabłocie sp. z o.o. Spółce Dragmor spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie, na mocy której Strony postanowiły dokonać konsolidacji pożyczek do jednej umowy, w kwocie 6 292 082,39 zł. obejmującej pozostały do spłaty kapitał wraz z odsetkami umownymi obliczonymi na dzień zawarcia umowy. Strony ustaliły termin spłaty w/w pożyczki wraz z należnym oprocentowaniem do dnia 31 grudnia 2017 roku.

2) Umowę konsolidacji obowiązujących umów pożyczek udzielonych przez KCI S.A. oraz poprzednika prawnego KCI SA tj. Centrum Zabłocie sp. z o. o. Spółce Gremi spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie na mocy której Strony postanowiły dokonać konsolidacji pożyczek do jednej umowy, w kwocie 4 332 888,62 zł. obejmującej pozostały do spłaty kapitał wraz z odsetkami umownymi obliczonymi na dzień zawarcia umowy. Strony ustaliły termin spłaty w/w pożyczki wraz z należnym oprocentowaniem do dnia 31 grudnia 2017 roku.

3) Umowę konsolidacji obowiązujących umów pożyczek udzielonych przez poprzednika prawnego KCI S.A. tj. Jupiter Spółka Akcyjna Spółce Gremi spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie, na mocy której Strony postanowiły dokonać konsolidacji pożyczek do jednej umowy w kwocie 26 013 795,45 zł., która obejmuje pozostały do spłaty kapitał wraz z odsetkami umownymi obliczonymi na dzień zawarcia umowy. Strony ustaliły termin spłaty w/w pożyczki wraz z należnym oprocentowaniem do dnia 31 grudnia 2017 roku.

4) Umowę konsolidacji obowiązujących umów pożyczek udzielonych przez KCI Development Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Wrocławska - Spółka Komandytowa z siedzibą w Krakowie Spółce Gremi spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie, na mocy której Strony postanowiły dokonać konsolidacji pożyczek do jednej umowy w kwocie 12 213 116,02 zł, która obejmuje pozostały do spłaty kapitał wraz z odsetkami umownymi obliczonymi na dzień zawarcia umowy. Strony ustaliły termin spłaty w/w pożyczki wraz z należnym oprocentowaniem do dnia 31 grudnia 2017 roku.

Powyższe pożyczki zostały zawarte w związku z dokonaną konsolidacją spółek, które połączyły się z Pożyczkodawcą i Pożyczkobiorcą, między innymi w celu uproszczenia struktury wzajemnych rozrachunków Stron.

Jednocześnie Zarząd KCI S.A. informuje, że w dniu 29 czerwca 2015r. został zawarty aneks do umowy pożyczki z dnia 30 września 2014r. w kwocie 3 000 000 zł udzielonej przez KCI Development Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Wrocławska - Spółka Komandytowa z siedzibą w Krakowie Spółce DRAGMOR Sp. z o.o., przedłużający termin spłaty pożyczki do dnia 31 grudnia 2017r. Na dzień zawarcia umowy pożyczki Spółka KCI Development Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Wrocławska - Spółka Komandytowa nie była jednostką zależną od Emitenta.

Każda z w/w umów jest umową znaczącą tj. przekraczającą 10% kapitałów własnych Emitenta. Umowy nie zawierają postanowień dot. kar umownych, nie zostały zawarte z zastrzeżeniem warunku.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz