KERDOS GROUP SA Podjęcie przez Zarząd Emitenta uchwały w sprawie zmiany warunków emisji obligacji serii J

04.03.2015, 18:06aktualizacja: 04.03.2015, 18:06

Raport bieżący 18/2015

Działając zgodnie z postanowieniami art. 56 ust. 1 pkt 1 i 5 Ustawy o ofercie - informacje poufne, Zarząd "Kerdos Group" S.A. z siedzibą w Warszawie (Emitent ) informuje, iż w dniu 3 marca 2015roku podjął Uchwałę nr 7/2015 w sprawie zmiany warunków emisji Obligacji Serii J. W podjętej uchwale Zarząd postanowił zmienić treść Warunków emisji trzydziestosześciomiesięcznych obligacji na okaziciela serii J, przyjętych uchwałą nr 6/2015 Zarządu "Kerdos Group" S.A. z dnia 24 lutego 2015 r. w sprawie emisji obligacji zwykłych na okaziciela serii J (Warunki Emisji Obligacji), w ten sposób, że:

• w pkt 1.1 Warunków Emisji uszczegółowiono definicję Uchwały o Emisji Obligacji wskazując, że jest to "uchwała Zarządu Emitenta nr 6/2015 z dnia 24 lutego 2015 roku w sprawie emisji obligacji, zmieniona uchwałą Zarządu Emitenta nr 7/2015 z dnia 3 marca 2015 roku."

• w pkt. 2.2. Warunków Emisji na nowo sformułowano podstawę prawną dokonania przez Emitenta emisji w/w obligacji wskazując, że jest to "Ustawa o Obligacjach i Uchwała Zarządu o Emisji Obligacji nr 6/2015 z dnia 24 lutego 2015 r. zmieniona uchwałą Zarządu Emitenta nr 7/2015 z dnia 3 marca 2015 r. oraz uchwała Rady Nadzorczej wyrażająca zgodę na Emisją nr 5/2015 z dnia 24 lutego 2015 r."

• w pkt 18.5.2 (x) Warunków Emisji zmieniono dotychczasową jego treść przyjmując obecnie, że "w przypadku naruszenia przez Emitenta obowiązków, o których mowa w pkt. 20.3, 20.4 lub 20.7 lub w przypadku gdy wartość jednego Udziału Dayli wynikająca z wyceny, o której mowa w pkt 20.4 będzie niższa niż 150 zł;"

Pozostałe warunki emisji Obligacji i informacje opublikowane raportem nr 12/2015 z dnia 25 lutego 2015 roku pozostały bez zmian.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz