KOGENERACJA SA powołanie członków rady nadzorczej

26.06.2014, 17:18aktualizacja: 26.06.2014, 17:18

Raport bieżący 26/2014

Zarząd spółki Zespół Elektrociepłowni Wrocławskich KOGENERACJA S.A. informuje, iż w związku z rezygnacją członków Rady Nadzorczej (o których Emitent informował w Raporcie Bieżącym 14,15 i 20/2014) Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy w dniu 26 czerwca 2014 roku (Uchwała nr 9/2014, Raport Bieżący 23/2014) powołało do Rady Nadzorczej KOGENERACJI S.A. nowych członków:

Panią Adrianę CARREZ,

Pana Laurent GUILLERMIN.

Pani Adriana CARREZ,

absolwent Uniwersytetu w Bukareszcie, magister filologii, specjalizacja: język włoski (1988 - 1992), magister nauk politycznych i administracji, specjalizacja: prawo międzynarodowe, Uniwersytet w Bukareszcie (Rumunia); studia w języku francuskim (1991 - 1995); DEA (Master II) z prawa wspólnotowego, Uniwersytet w Rennes I (stypendystka rządu francuskiego) (1995 - 1996); doktor praw, Université Paris XI (Uniwersytet Paryż XI), doktorat z międzynarodowego prawa gospodarczego, druga nagroda Centre Français de Droit Comparé (Francuskiego Centrum Prawa Porównawczego) (2000 - 2001).

W latach 1998 - 2000 European Consultants Organization / Ressources and Logistics - Consultant Freelance, doradztwo w zarządzaniu projektami międzynarodowymi finansowanymi przez Komisję Europejską na Wschodzie (PHARE, TACIS): koncepcja, wdrożenie, szkolenie, monitoring, ocena.

W latach 2001 - 2003 w EDF - Pion Przemysłowy - Prawnik ds. Umów Przemysłowych. Doradztwo prawne dla Pionu Przemysłowego i Centrum Inżynierii Hydroenergetycznej w zakresie dużych projektów (elektrowni konwencjonalnych, wodnych jądrowych) w Azji, Europie Wschodniej i Ameryce Łacińskiej. W latach 2003 - 2005 w EDF - Dział Europy Kontynentalnej - Prawnik ds. Międzynarodowych.

Doradztwo prawne dla dyrekcji geograficznej i spółek w Europie kontynentalnej. W latach 2005 - października 2008 r. w EDF - Dział Prawny ds. Europy - Prawnik ds. Międzynarodowych. Doradztwo prawne w Dyrekcji ds. Międzynarodowych. Od października 2008 r. w EDF - Dział Prawny ds. Spółek i Rozwoju w Europie - Zastępca Dyrektora ds. Prawnych.

Pan Laurent GUILLERMIN,

lat 45, absolwent Ecole Supérieure de Commerce w Toulouse, specjalizacja: Zarządzanie i Rachunkowość.

Dyrektor Administracyjny i Finansowy w Schneider Electric Polska (1997-2000), Dyrektor Finansowy w Elektrowni Rybnik S.A. i Everen Sp. z o.o. (Grupa EDF w Polsce) (2002-2010), odpowiedzialny za wdrożenie Centrum Usług Wspólnych dla 10 spółek z Grupy EDF w Polsce w obszarze Finansów i IT (2008-2010), od października 2010 roku do września 2013 r. Dyrektor ds. Transformacji w EDF Polska S.A. odpowiedzialny za projekty przekształceniowe w Grupie w Polsce i kierujący następującymi funkcjami: IT, Audyt Wewnętrzny, Zarządzanie Nieruchomościami, Jakość i Organizacja. Od września 2013 r. Członek Zarządu EDF Polska S.A. Polska S.A., odpowiedzialny za obszary: finanse, zakupy, administrację / nieruchomości, IT, zakup paliw, sprzedaż energii na rynku hurtowym, optymalizację, paliwo/energia/CO2.

Członkowie Rady Nadzorczej powołani w dniu 26 czerwca 2014 r.:

- nie prowadzą działalności konkurencyjnej w stosunku do KOGENERACJI S.A.,

- nie uczestniczą w spółkach konkurencyjnych jako wspólnik spółek cywilnych, spółek osobowych lub jako członek organu spółki kapitałowej, ani w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu,

- nie figurują w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Szczegółowa podstawa prawna:§ 5 ust. 1 pkt. 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra