Kompleksowy podgrzewacz wody z pompą ciepła - airExpert Inverter - jest już dostępny na rynku globalnym

05.08.2021, 16:29aktualizacja: 05.08.2021, 16:33

PR Newswire/PHNIX ECO-ENERGY SOLUTION

DAGANG TOWN, Chiny, 5 sierpnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Firma PHNIX wprowadziła na rynek airExpert Inverter - nowy, kompleksowy podgrzewacz wody z pompą ciepła o wysokiej specyfikacji, który zapewnia wyjątkową efektywność energetyczną w całym zakresie. Nowy model wykorzystuje technologię PHNIX Inverter, która promuje szybkie i efektywne ogrzewanie wody, zapewniając jednocześnie niższe zużycie energii elektrycznej i koszty eksploatacji. Warto podkreślić, że airExpert - Inverter jest pierwszym kompleksowym podgrzewaczem wody PHNIX z pompą ciepła, który wykorzystuje technologię inwerterową i został dobrze przyjęty w wielu krajach na całym świecie.

Model airExpert - Inverter jest dostępny w pojemnościach od 200L do 300L z mocą grzewczą 2,3kW i osiąga wiodącą na rynku efektywność energetyczną przy współczynniku COP wynoszącym 4,6 (A++). Wysoki współczynnik COP jest osiągany dzięki technologii stepless full inwerter (pełny inwerter bezstopniowy), która poprzez bezstopniową konwersję częstotliwości w szerokim zakresie 30Hz-70Hz automatycznie oblicza i analizuje aktualne warunki pracy, aby dostosować moc wejściową i osiągnąć optymalną wydajność.

Stylowo wykończone jednostki, z atrakcyjnym kolorowym ekranem dotykowym i integralnie ukształtowaną obudową typu „all-in-one”, zapewniają poczucie eleganckiego wyglądu.

„Jesteśmy bardzo dumni z tego, że jesteśmy pierwszym w branży producentem podgrzewaczy wody z pompą ciepła, który wprowadza na rynek kompleksowy podgrzewacz wody z pompą ciepła z technologią inwerterową” - powiedział Edward, dyrektor odpowiedzialny za dział podgrzewaczy wody z pompą ciepła do celów mieszkalnych.

airExpert - Inverter posiada wiele funkcji poprawiających komfort.

Stabilna, cicha praca

Centrum Badań i Rozwoju PHNIX zoptymalizowało układ kontroli hałasu i poprzez liczne eksperymenty na urządzeniach, redukując ich hałas do poziomu zaledwie 42dB(A), zapewniając spokojne środowisko domowe dla użytkowników.

Mikrokanałowa wężownica grzewcza

Mikrokanałowe wężownice o dużej gęstości i wielostrumieniowym przepływie pozwalają na wymianę ciepła pomiędzy czynnikiem chłodniczym a powierzchnią emaliowanego zbiornika na wodę, co znacznie poprawia wydajność wymiany ciepła, umożliwiając natychmiastowe uzyskanie ciepłej wody w dowolnym momencie.

Inteligentne zdalne sterowanie

Urządzenie airExpert-Inverter jest wyposażone w kolorowy, dotykowy ekran sterujący. Przejrzysty interfejs umożliwia użytkownikowi swobodne ustawienie temperatury wody, trybu pracy i sprawdzenie krzywej temperatury, pozwalające dowiedzieć się o stanie pracy urządzenia w dowolnym momencie.

PHNIX

Jako wiodący, chiński producent pomp ciepła PHNIX specjalizuje się w pracach badawczo-rozwojowych, a także produkcji pomp ciepła i rozwiązań energooszczędnych. Do Europy, Ameryki Północnej, Australii i na inne rynki zagraniczne eksportuje się ponad 50% produktów PHNIX. Więcej informacji na temat firmy PHNIX oraz jej produktów można uzyskać na stronie www.phnix-e.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1588109/Iverter_All_in_one_Heat_pump_Water_Heater_airExpert_Inverter.jpg

Źródło: PHNIX ECO-ENERGY SOLUTION

Źródło informacji: PR Newswire