KOMPUTRONIK SA (35/2017) Zakończenie subskrypcji akcji Emitenta.

28.08.2017, 17:59aktualizacja: 28.08.2017, 17:59

Raport bieżący 35/2017

Zarząd spółki Komputronik S.A. z siedzibą w Poznaniu, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000270885 (Emitent), przesyła informację na temat zakończenia procesu - realizowanego na podstawie uchwał Walnego Zgromadzenia Emitenta - subskrypcji akcji serii B i F wyemitowanych przez Emitenta w ramach programów motywacyjnych adresowanych do kadry kierowniczej:

1. Data rozpoczęcia (27.07.2016 r.) i zakończenia procesu subskrypcji (19.07.2017 r.) akcji serii B i F;

2. Data przydziału akcji serii B i F: nie dotyczy, gdyż w ramach emisji nie doszło do przydziału w rozumieniu kodeksu spółek handlowych;

3. Liczba akcji objętych subskrypcją: 152.125 akcji serii B i 135.000 akcji serii F;

4. Stopa redukcji w poszczególnych transzach, w przypadku gdy choć w jednej transzy liczba przydzielonych papierów wartościowych była mniejsza od liczby papierów wartościowych, na które złożono zapisy: nie wystąpiła z uwagi na rodzaj emisji;

5. Liczba akcji, na które złożono zapisy: formalnie nie było zapisów; w ramach subskrypcji zaoferowano 109.625 akcji serii B i 112.000 akcji serii F;

6. Liczba akcji, które zostały przydzielone: formalnie nie było przydziału; w ramach subskrypcji objęto 109.625 akcji serii B i 112.000 akcji serii F;

7. Cena, po jakiej akcje były obejmowane: akcje serii B po 2,68 zł każda; akcje serii F po 1,00 zł każda;

8. Liczba osób, które złożyły zapisy: oferta została skierowana odnośnie akcji serii B do 26 osób, a odnośnie akcji serii F do 31;

9. Liczba osób, którym przydzielono akcje: akcje serii B objęło 18 osób, natomiast akcje serii F objęło 25 osób;

10. Nazwy subemitentów, którzy objęli akcje w ramach wykonywania umów o subemisję, z określeniem liczby papierów wartościowych, które objęli, wraz z faktyczną ceną jednostki papieru wartościowego (cena emisyjna lub sprzedaży, po odliczeniu wynagrodzenia za objęcie jednostki papieru wartościowego, w wykonaniu umowy subemisji, nabytej przez subemitenta): nie dotyczy, gdyż umowa o subemisję nie została zawarta;

11. Wartości przeprowadzanej subskrypcji rozumianej jako iloczyn liczby papierów wartościowych objętych ofertą i ceny emisyjnej lub ceny sprzedaży: 293.795 zł dla akcji serii B i 112.000 zł dla akcji serii F;

12. Łączne określenie wysokości kosztów, które zostały zaliczone do kosztów emisji, ze wskazaniem wysokości kosztów według ich tytułów, w podziale przynajmniej na koszty:

a) przygotowania i przeprowadzenia oferty: łączny koszt dla akcji serii B i F wyniósł 52.500 zł,

b) wynagrodzenia subemitentów: nie wystąpiły,

c) sporządzenia prospektu emisyjnego, z uwzględnieniem kosztów doradztwa: nie wystąpiły, gdyż prospekt nie był sporządzany,

d) promocji oferty: nie wystąpiły;

Koszty ww. zostały rozliczone i ujęte w kapitale ze sprzedaży akcji powyżej ich wartości nominalnej.

13.Średni koszt przeprowadzenia subskrypcji akcji serii B i F na jedną akcję wyniósł po zaokrągleniu 0,24 zł.

Niniejszą informację Emitent przekazuje na podstawie § 33 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz