Konferencja Reklamuję Etycznie 23’. AI, dezinformacja, transformacja - sprawdź scenariusze przyszłości

22.11.2023, 14:30aktualizacja: 23.11.2023, 12:55

Związek Stowarzyszeń Rada Reklamy
Rada Reklamy zaprasza do udziału w kolejnej edycji konferencji Reklamuję Etycznie. W tym roku tematami wiodącymi będą #algorytmy #zmiana #AI #dezinformacja #transformacja #etyka #reklama.

Czego można się spodziewać?

• Rozmów na ważne tematy.
  • Solidnej dawki aktualnej wiedzy.
  • Stawiania odważnych, trudnych pytań.
  • Doborowej stawki ekspertek i ekspertów.
  • Prezentacji najnowszych publikacji, analiz i raportów Rady Reklamy.
  • Dyskusji z autorami naszych publikacji.

Najważniejsze tematy konferencji:

• Czy AI skonsumuje nasz świat?
  • Ludzka inteligencja i sztuczna inteligencja - scenariusze dla naszego świata.
  • Etyka we władzy algorytmów?
  • Reklama dźwignią zmiany w transformacji ekonomicznej?
  • Transparentność i etyka przekazu
  • Język kreujący świat - archetypy społeczne i kulturowe w reklamie.

Panelistami i panelistkami wydarzenia będą między innymi: prof. Andrzej Dragan, dr Katarzyna Bąkowicz, dr Dominika Kaczorowska-Spychalska, dr Tomasz Rożek, dr Katarzyna Kasia, Tomasz Raczek, Olga Drenda, Jan Wróbel, prof. Jan Kreft, prof. Bolesław Rok, Artur Kurasiński.

Moderację wzięli w swoje ręce Magdalena Rigamonti, Anna Piekutowska, Patrycjusz Wyżga, Agnieszka Gozdyra, Katarzyna Skrzydłowska-Kalukin, Anna Wittenberg, dr Tomasz Terlikowski.

Rejestracja jest otwarta. Wystarczy jeden klik. Liczba bezpłatnych miejsc jest ograniczona.

Więcej informacji na stronie Algorytmy zmiany.

Media społecznościowe: FB/META, LinkedIn

Pomysłodawcą i organizatorem konferencji jest Rada Reklamy, organizacja pozarządowa non-profit. Rada Reklamy jest organizacją, która stworzyła i zarządza pierwszym w Polsce systemem samoregulacji w obszarze reklamy. Tworzy, chroni i promuje standardy etycznej reklamy. W ramach działań statutowych organizuje działania edukacyjne skierowane do przedsiębiorców i konsumentów w ramach projektu GENETYCZNI.

KONTAKT:

Lucyna Pruska