KOPEX SA (93/2016) Podpisanie umowy wykonawczej pomiędzy członkami Konsorcjum dla realizacji dostawy kompleksu ścianowego do kopalni Nowe Brzeszcze.

03.11.2016, 17:11aktualizacja: 03.11.2016, 17:11

Raport bieżący 93/2016

W uzupełnieniu informacji przekazanych w raporcie bieżącym nr 85/2016 w sprawie podpisania umowy w ramach konsorcjum na dostawę kompleksu ścianowego do kopalni Nowe Brzeszcze, Zarząd KOPEX S.A. informuje o podpisaniu umowy wykonawczej pomiędzy członkami Konsorcjum, tj. FAMUR S.A. i KOPEX Machinery S.A. - spółka zależna Emitenta (Umowa).

Przedmiotem Umowy wykonawczej jest ustalenie podziału obowiązków pomiędzy stronami Konsorcjum przy realizacji umowy zawartej z Zamawiającym, tj. Nowe Brzeszcze Grupa Tauron sp. z o.o., o której Emitent informował w raporcie bieżącym nr 85/2016.

Z uwagi na złożoną sytuację Grupy KOPEX, w tym prowadzony proces restrukturyzacji i aktualne możliwości finansowania prowadzonych prac, strony Konsorcjum ustaliły, że wartość prac zleconych KOPEX Machinery S.A. w ramach realizacji kontraktu wynosić będzie 5 mln zł netto oraz będzie realizowana na materiale powierzonym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz