KORPORACJA GOSPODARCZA EFEKT SA nabycie akcji przez osobę nadzorującą emitenta

16.02.2015, 12:28aktualizacja: 16.02.2015, 12:28

Raport bieżący 2/2015

Korporacja Gospodarcza "efekt" S.A. przekazuje informację, otrzymaną na podstawie Art. 160 ust 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, o dokonaniu w dniu 13 lutego 2015r. przez osobę wchodzącą w skład Rady Nadzorczej emitenta - Pana Bogumiła Adamka - transakcji nabycia 4.125 akcji imiennych uprzywilejowanych Korporacji Gospodarczej "efekt" S.A., co stanowi 0,25 % kapitału zakładowego i 0,91% ogólnej liczby głosów. Akcje zostały nabyte po cenie 14,70 zł za każdą akcję, w obrocie pozasesyjnym, za pośrednictwem Punktu Obsługi Klientów CDM Pekao S.A. w Krakowie.

Pan Bogumił Adamek posiada obecnie 25.825 akcji imiennych uprzywilejowanych oraz 60.000 akcji zwykłych na okaziciela "efekt" S.A., co daje łącznie 85.825 akcji tj. 5,15% kapitału zakładowego i 189.125 głosów tj. 8,38% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu emitenta. Przed dokonaniem transakcji posiadał on 21.700 akcji imiennych uprzywilejowanych i 60.000 akcji zwykłych na okaziciela tj. łącznie 81.700 akcji, stanowiących 4,90% kapitału zakładowego i 168.500 głosów, tj. 7,46% głosów na walnym zgromadzeniu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz