Kredyt hipoteczny z ekspertem ING na wideo

23.05.2024, 11:41aktualizacja: 23.05.2024, 11:48

ING Bank Śląski
ING zachęca zainteresowanych kredytem hipotecznym do spotkania z ekspertem przez wideo. Klienci mają możliwość korzystania z wiedzy i oferty banku z dowolnego miejsca, oszczędzając również swój czas. Rozwiązanie jest dostępne w aplikacji Moje ING lub za pośrednictwem strony www.

Aż 88% badanych Polaków wskazuje, że potrzebuje wsparcia przy kredycie hipotecznym. Z badań wynika, że najczęstszym źródłem informacji są w tym wypadku eksperci; 53% badanych przy wzięciu kredytu hipotecznego zamierza skonsultować się właśnie z ekspertem z banku.

„Pomysł wsparcia eksperta na wideo w kredycie hipotecznym podoba się większości badanych (57%). W ING ta forma kontaktu już od ponad roku zyskuje na popularności i ponad połowa klientów wybiera taką formę komunikacji. Wiemy, jak ważna jest dla klienta – z jednej strony możliwość załatwienia sprawy zdalnie, a z drugiej kontakt z żywą osobą, która zapewnia wsparcie i ekspercką wiedzę. Co więcej, klienci bardzo dobrze oceniają spotkania wideo nt. hipoteki – 4,9 przy maks. zadowoleniu 5. Specjalista nie tylko odpowiada na pytania, przedstawia możliwe rozwiązania, ale też pomaga skompletować i wypełnić dokumenty. Do oddziału klient przychodzi jedynie, aby podpisać umowę i uruchomić kredyt” – dodał Sylwester Gorzeń, Coe Lead odpowiedzialny za sprzedaż kredytów hipotecznych w ING Banku Śląskim

„W ostatnim roku dużo uwagi poświęciliśmy osobom, które myślą o swoim pierwszym mieszkaniu. W nowej kampanii zwracamy się do klientów, którzy potrzebują większej przestrzeni, bo rozwijając się nie mieszczą się w tej, którą mają a także tych, którzy planują zbudować energooszczędny dom. Nie bez powodu aż dla 81% badanych energooszczędność nieruchomości jest niezwykle ważna. Korzyści na jakie wskazują to: mniejsze rachunki za prąd (65%), samowystarczalność (40%) oraz wygoda i komfort użytkowania (39%). Te wybory są nam bliskie, dlatego wspieramy je również atrakcyjną ofertą” – powiedziała Barbara Pasterczyk, dyrektor banku odpowiedzialna za komunikację marketingową w ING Banku Śląskim.

Kredyt hipoteczny na dom energooszczędny

• przeznaczony jest na budowę lub nabycie domu czy lokalu mieszkalnego na rynku pierwotnym lub nabycie gotowego domu czy lokalu mieszkalnego na rynku wtórnym, z udokumentowanym niskim zużyciem energii, których roczne zapotrzebowanie na nieodnawialną energię pierwotną do ogrzewania, wentylacji i przygotowania ciepłej wody nie przekracza odpowiednio 62 kWh/m2/rok i 58 kWh/m2/rok
  • ponadto oferta przeznaczona jest również na nabycie domu w połączeniu ze sfinansowaniem robót budowlanych z pozwoleniem na budowę. Nieruchomość po zakończeniu prac budowlanych musi osiągnąć roczne zapotrzebowanie na nieodnawialną energię pierwotną do ogrzewania, wentylacji i przygotowania ciepłej wody nie przekraczające 76 kWh/m2. Potwierdzeniem będzie podanie numeru i daty sporządzenia świadectwa charakterystyki energetycznej, którego wymóg dostarczenia będzie również wynikał z umowy kredytowej
  • 0 zł prowizji, obniżone oprocentowanie RRSO 7,75% - najtańszy kredyt hipoteczny w ofercie ING
  • oprocentowanie okresowo stałe

Kredyt hipoteczny w ofercie specjalnej

• 0 zł prowizji w ofercie Słoneczna oferta - łatwy start RRSO 7,96%
  • wkład własny min. 20%
  • kwota kredytu od 70 000 zł
  • kredytowanie do 35 lat, wcześniejsza spłata i nadpłata za 0 zł
  • oprocentowanie okresowo stałe

Ekspert hipoteczny na wideo w ING jest osobą, która opiekuje się i pomaga klientowi, nie tylko na etapie wnioskowania, ale w całym procesie, aż do jego spłaty.

Kluczowe obszary wsparcia:

• oszacowanie możliwości kredytowe
  • informacje o wstępnej analizie wniosku
  • dopasowanie oferty i raty do budżetu
  • pomoc w skompletowaniu dokumentów potrzebnych do kredytu
  • pomoc w wypełnieniu wniosku o kredyt - wygodnie dzięki funkcji dzielenia ekranu
  • po podpisaniu umowy można się skontaktować z ekspertem hipotecznym, jeżeli pojawią się pytania np. o nadpłatę kredytu, głównie podpowiadając jak obsługiwać kredyt w aplikacji

Z rozwiązania mogą skorzystać obecni i nowi klienci ING. Na spotkanie można umówić się bezpośrednio w aplikacji Moje ING lub przez stronę www.

O badaniu

Badanie przeprowadzono na Ogólnopolskim Panelu Badawczym Ariadna na ogólnopolskiej próbie osób w wieku od 25 do 45 lat, które planują w ciągu najbliższych trzech lat zaciągnięcie kredytu hipotecznego. Termin realizacji: 20–27 marca 2024, metoda: CAWI.

*Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) 7,75 %, dla kredytu budowlano - hipotecznego w ofercie Kredyt hipoteczny na dom energooszczędny z oprocentowaniem stałym w ING Banku Śląskim, przy założeniach: okres kredytowania 25 lat, całkowita kwota kredytu zabezpieczonego hipoteką (bez kredytowanych kosztów) 480 000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 1 126 843,95 zł, oprocentowanie stałe 7,21 %, całkowity koszt kredytu 646 843,95 zł w tym: prowizja 0 zł, odsetki 625 066,11 zł, podatek PCC 19,00 zł, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych zawarte za pośrednictwem banku 14 976,00 zł (dla jednej nieruchomości, na cały okres kredytowania), opłaty za: wycenę nieruchomości zlecaną przez bank 748,00 zł (dom), prowadzenie konta Direct 0,00 zł, posiadanie systemu MojeING 0zł; koszt przelewu przychodzącego i wychodzącego w MojeING 0zł, ubezpieczenie spłaty kredytu Opcja Życie Plus (za okres 3 lat) 6 034,84 zł, 276 miesięcznych uśrednionych rat kapitałowo-odsetkowych po 3 457,76 zł. Kredyt wymaga zabezpieczenia min. 720 000,00 zł. Kalkulacja na dzień 2024-05-20 na reprezentatywnym przykładzie. Stałe oproc. niesie ryzyko, iż rata może być wyższa, niż obliczana na podstawie wskaźnika stosowanego przy oproc. zmiennym. Kredyt na dom max 62 kWh/m2/rok lub lokal mieszkalny max 58kWh/m2/rok zapotrzebowania na energię a także nabycie domu/lokalu mieszkalnego na rynku pierwotnym lub wtórnym wraz z pracami budowlanymi wymagającymi pozwolenia na budowę, max 76kWh/m2/rok zapotrzebowania na energię. Warunek skorzystania z tej oferty na rynku wtórnym: przedstawienie Świadectwa Charakterystyki Energetycznej budynku lub części budynku, przed decyzją kredytową, wymaga: rachunku, ubezpieczenia, MojeING. Szczegóły w regulaminie na ing.pl. Informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów prawa, ma charakter wyłącznie informacyjny. Kredyt hipoteczny na dom energooszczędny ma na celu wsparcie klientów w stosowaniu rozwiązań zapewniających efektywność energetyczną budynków.

Społeczeństwo przechodzi na gospodarkę niskoemisyjną. Robią to klienci, robi to również ING. Finansuje wiele zrównoważonych działań, ale wciąż więcej tych, które takie nie są. Sprawdź na ESG w ING Banku Śląskim

ING Bank

Zdecydowani na przeprowadzkę? (youtube.com)

Kredyt hipoteczny na dom energooszczędny (youtube.com)