Kwietniowe Międzynarodowe Targi Nowoczesnego Rolnictwa Miejskiego źródłem większych możliwości rozwoju dla globalnych inwestorów

26.03.2019, 16:42aktualizacja: 26.03.2019, 16:42

CHENGDU, Chiny, 26 marca 2019 r. /PRNewswire/ -- Pod koniec marca pola otaczające przedmieścia Chengdu, stolicy prowincji syczuańskiej, pokrywają złociste kwiaty rzepaku. Kilka dni temu delegacja z Chińsko-Rosyjskiego Młodzieżowego Klubu Biznesowego z Petersburga odwiedziła nowoczesne zakłady rolnicze w obszarze Qingbaijiang w syczuańskiej strefie wolnego handlu. Poziom otwarcia i zaawansowany stan rolnictwa wywarły duże wrażenie na członkach delegacji. Dlatego też zdecydowali się wziąć udział w inauguracyjnej konferencji Chińskiej Transformacji Rolniczej i Postępów Naukowych i Technologicznych w 2019 r. oraz w siódmych Międzynarodowych Targach Nowoczesnego Rolnictwa Miejskiego w Chengdu (IUMAE). Wydarzenia mają miejsce między 25 a 28 kwietnia i organizowane są przez rząd miejski Chengdu. Planowanie i realizacja powierzona jest Chengdu New East Exhibition Co., Ltd. W trakcie wydarzenia delegacja planuje omówienie z przedstawicielami rządu Chengdu i przedsiębiorcami handlu i inwestycji rolniczych w mieście ze strony rosyjskich przedsiębiorstw.

Wydarzenie jest tylko jednym z przykładów kontaktów Chengdu z globalną społecznością. Od wprowadzenia przez Chiny polityki otwarcia 40 lat temu miasto Chengdu stało się najbardziej dynamicznym i przedsiębiorczym ośrodkiem w zachodnich Chinach. Biorąc pod uwagę PKB przekraczające 1,53 biliona juanów (około 228 miliardów USD) w roku 2018, Chengdu jest porównywalne do Finlandii, kraju zajmującego 42. miejsce na świecie pod względem kluczowych wskaźników gospodarczych. Miasto Chengdu, w którym siedziby lub przedstawicielstwa ma 285 z czołowych 500 międzynarodowych firm, jest bez wątpienia liderem w Chinach pod względem liczby ulokowanych tu firm, ilości inwestycji i mnogości branż. Dzięki bardziej otwartemu podejściu i światowej klasy środowisku biznesowemu miasto tworzy atrakcyjne możliwości dla globalnych inwestorów.

Chińskie targi produktów rolniczych IUMAE stały się wiodącą platformą prezentacji wysokiej jakości projektów i technologii, a przyświeca im cel ułatwiania osiągania obopólnie korzystnych wyników dla międzynarodowych kupców. W ciągu minionych sześciu lat wydarzenie łącznie osiągnęło poziom obrotu w wysokości 5,3 miliarda juanów (około 790 milionów USD), przyciągnęło gości z ponad 40 krajów i regionów, ponad 250 delegacji z Chin i przyczyniło się do podpisania kontraktów na ponad 860 projektów rolniczych wycenianych na ponad 152 miliardy juanów (około 22,6 miliarda USD).

Tegoroczne targi zajmujące powierzchnię 90 000 metrów kwadratowych obejmują stanowiska wystawowe pogrupowane według postępów technologicznych, spośród których wiele miało znaczący wpływ na transformację rolnictwa tak w Chinach, jak i poza granicami kraju. Na targach pojawią się także firmy poszukujące partnerów w zakresie projektów rolniczych, a także towarów rolniczych w handlu i logistyce międzynarodowej. Wydarzenie ma przyciągnąć 1800 wystawców i specjalistów zakupowych, w tym dystrybutorów hurtowych, zakłady przetwórstwa żywności i firmy handlowe.

Przedsiębiorstwa zainteresowane tą branżą mogą wziąć udział w wydarzeniu. Dodatkowych informacji udzieli pani Zhao, tel. +86-28-86280019, kom: +86-18215577029, e-mail: 261032945@qq.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/840346/IUMAE_international_buyers.jpg

Źródło: Chengdu New East Exhibition Co., Ltd.

Data publikacji 26.03.2019, 16:42
Źródło informacji PR Newswire