LIBET SA zbycie znacznego pakietu akcji - zawiadomienie akcjonariusza

29.04.2014, 19:43aktualizacja: 29.04.2014, 19:43

Raport bieżący 9/2014

Zarząd LIBET S.A. z/s we Wrocławiu, przy ul. Powstańców Śląskich 5 ("Spółka"), działając w wykonaniu obowiązków ustalonych w art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539), tekst jednolity z dnia 9 października 2009 r. (Dz.U. Nr 185, poz. 1439) z późniejszymi zmianami, niniejszym informuje, iż dnia 29 kwietnia 2014 r Spółka otrzymała od IAB FINANCING Sarl 5 rue Guillaume Kroll z/s L-1882 Luksemburg ("IAB") zawiadomienie, iż dnia 28 kwietnia 2014 r. IAB zawarła na rynku regulowanym transakcję polegająca na sprzedaży (w ramach transakcji pakietowej) 2.000.000 akcji Spółki.

Przed transakcją IAB posiadała 21.085.154 akcji Spółki, co stanowiło 42,17% kapitału zakładowego Spółki i uprawniało IAB do 21.085.154 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowiło 42,17 % głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Po transakcji IAB posiada 19.085.154 akcji Spółki, co stanowi 38,17 % kapitału zakładowego Spółki i uprawnia IAB do 19.085.154 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowi 38,17 % głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Ponadto IAB poinformowała w treści w/w zawiadomienia, iż nie istnieją żadne inne podmioty zależne od IAB, które posiadają akcje Spółki oraz nie występują żadne osoby wskazane w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit c ustawy o ofercie publicznej.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra