LPP SA (51/2016) Dyspozycja wcześniejszej spłaty kredytu inwestycyjnego

25.10.2016, 16:15aktualizacja: 25.10.2016, 16:15

Raport bieżący 51/2016

Zarząd LPP SA (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 25 października 2016 roku złożona została przez Spółkę dyspozycja wcześniejszej spłaty kredytu inwestycyjnego udzielonego LPP SA przez PKO Bank Polski SA (Bank) na mocy umowy z 13 sierpnia 2008 roku.

Zgodnie z wcześniejszymi uzgodnieniami termin obowiązywania ww. umowy kredytowej został określony do końca 2017 roku.

Na dzień złożenia dyspozycji wcześniejszej spłaty zadłużenie z tytułu ww. kredytu wynosi 45 mln zł.

Zgodnie ze złożoną dyspozycją spłata kredytu nastąpi w dniu 30 listopada 2016 roku i tym samym w ww. dacie umowa ulegnie rozwiązaniu.

O zawarciu umowy kredytu inwestycyjnego oraz jej istotnych zmianach Emitent informował w szczególności w raportach bieżących nr 50/2008 z 13 sierpnia 2008 roku, 29/2012 z 29 czerwca 2012 roku oraz 35/2012 z 20 sierpnia 2012 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz