LUBAWA SA (12/2016) Znacząca umowa w Spółce zależnej od Emitenta

21.09.2016, 11:58aktualizacja: 21.09.2016, 11:58

Raport bieżący 12/2016

Zarząd LUBAWA S.A. w Ostrowie Wielkopolskim (Emitent) podaje do publicznej wiadomości informację o znaczącej umowie zawartej dnia 21 września 2016 r. przez Spółkę zależną od Emitenta: Miranda spółka z o. o. w Turku, ul. Jedwabnicza 1, 62-700 Turek.

Umowę zawarto ze Skarbem Państwa - Inspektorat Uzbrojenia, umowa obejmuje dostawę wielozakresowych siatek maskujących "BERBERYS", termin dostawy do 30 listopada 2016 r., łączna wartość przedmiotu dostawy: 26.989.920 złotych (brutto). Treść umowy oraz jej warunki realizacji, w tym dotyczące kar umownych, nie odbiegają od umów tego typu zwykle zawieranych przez Emitenta i pozostałe Spółki z Grupy Kapitałowej Lubawa S.A.

Powyższa informacja została uznana za spełniającą przesłanki Art. 17 ust. 1 MAR z powodu znacznie wyższej niż przeciętna wartości przedmiotowej umowy, oraz jej spodziewany istotny pozytywny wpływ na sytuację majątkową spółki Miranda, a co za tym idzie Grupy Kapitałowej Lubawa S.A.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz