MACROLOGIC SA (29/2017) Zmiana w składzie osób nadzorujących

24.07.2017, 17:27aktualizacja: 24.07.2017, 17:27

Raport bieżący 29/2017

W wyniku uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 24 lipca 2017 r. z Rady Nadzorczej emitenta zostali odwołani z chwilą podjęcia uchwał następujący członkowie RN:

Włodzimierz Napiórkowski

Janusz Krzemiński

Andrzej Odyniec

Piotr Jaworski

Mieczysław Grudziński

W wyniku uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 24 lipca 2017 r. do Rady Nadzorczej emitenta zostały powołane z chwilą podjęcia uchwał następujący członkowie RN:

Wojciech Barczentewicz

Absolwent Liceum Sztuk Plastycznych w Nałęczowie. Ukończył program doskonalenia umiejętności menedżerskich "Management 2000" w Canadian International Management Institute.

Od 1988 do 1990 roku prowadził działalność gospodarczą, w okresie od 1992 do 1993 roku był Dyrektorem Zarządzającym firmy Edmar, a w latach 1993-1994 Dyrektorem Zarządzającym spółki Sewo-Bau. Od 1991 r. do 2008 r. był wspólnikiem i dyrektorem firmy Anica System s.c. W latach 1995-2008 pełnił funkcję Prezesa Zarządu Anica System SA, w której odpowiadał za sferę zarządzania strategicznego. Od 9 października 2008 r. pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu Asseco Business Solutions SA, zaś od 2 lipca 2012 r. pełni funkcję Prezesa Zarządu Asseco Business Solutions SA.

Wojciech Barczentewicz oświadczył, że nie wykonuje działalności konkurencyjnej wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta w tym nie wykonuje czynności w spółkach prowadzących działalność konkurencyjną wobec emitenta jako członek organów lub wspólnik.

Wojciech Barczentewicz oświadczył, że nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Piotr Masłowski

Absolwent Wydziału Elektrycznego Politechniki Lubelskiej. W latach 1996-1997 odbył Podyplomowe Studia Diploma in Management na University of Central Lancashire (Wielka Brytania). W roku 1999 ukończył studia Master of Business Administration na University of Central Lancashire.

W 1992 roku został asystentem w Katedrze Informatyki Politechniki Lubelskiej. Następnie od roku 1993 zajmował stanowisko dyrektora handlowego w firmie Anica System s.c. Od roku 1995 r. do 2008 r. był Wiceprezesem Zarządu spółki Anica System SA odpowiedzialnym za działania związane z realizacją polityki produktowej i strategii handlowej. Od dnia 9 października 2008 r. pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu Asseco Business Solutions SA.

Piotr Masłowski oświadczył, że nie wykonuje działalności konkurencyjnej wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta w tym nie wykonuje czynności w spółkach prowadzących działalność konkurencyjną wobec emitenta jako członek organów lub wspólnik.

Piotr Masłowski oświadczył, że nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Mariusz Lizon

Absolwent Wydziału Elektrycznego Politechniki Lubelskiej. W latach 1995 r. do 1996 r. odbył szkolenie ACCA (The Chartered Association of Certified Accountants) i uzyskał międzynarodowy dyplom z zakresu Rachunkowości i Finansów (nr 166). W latach 1999 r. do 2000 r. odbył Podyplomowe Studium Finansów w Szkole Głównej Handlowej.

Karierę zawodową rozpoczął od prowadzenia w latach 1990‒1997 działalności gospodarczej. Następnie w latach 1997‒2008 był Dyrektorem finansowym w Spółce Anica System. Od 17 października 2008 roku jest Dyrektorem finansowym Spółki Asseco Business Solutions SA. Od dnia 6 listopada 2008 r. do 24 czerwca 2009 roku pełnił funkcję prokurenta w Asseco Business SolutionsSA, zaś od 24 czerwca 2009 r. jest Członkiem Zarządu Asseco Business Solutions SA.

Mariusz Lizon oświadczył, że nie wykonuje działalności konkurencyjnej wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta w tym nie wykonuje czynności w spółkach prowadzących działalność konkurencyjną wobec emitenta jako członek organów lub wspólnik.

Mariusz Lizon oświadczył, że nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Romuald Rutkowski

Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, Wydziału Matematyki, Fizyki i Informatyki. Podczas studiów pracował przy projektowaniu i realizacji uniwersyteckich systemów informatycznych. Odbył również stypendia na Uniwersytecie w Lundzie (Szwecja) oraz Uniwersytecie Humboldta (Niemcy), a także praktyki w przedsiębiorstwie piszącym oprogramowanie w Wiedniu (Austria) i ośrodku obliczeniowym Akademii Nauk w Budapeszcie (Węgry).

W 1988 roku założył spółkę Simplex zaś w 2000 r. firmę Softlab. Przez siedem lat był wspólnikiem w Softlabie oraz pełnił funkcję Członka Zarządu. W 2006 roku wprowadził firmę do Grupy Kapitałowej Asseco. Od 1 czerwca 2007 roku do 30 czerwca 2012 roku pełnił funkcję Prezesa Zarządu Asseco Business Solutions SA. Od lipca 2012 roku zasiada w Radzie Nadzorczej Asseco Business Solutions SA, w tym do maja 2017 roku jako Przewodniczący, obecnie jako Członek Rady Nadzorczej.

Romuald Rutkowski oświadczył, że nie wykonuje działalności konkurencyjnej wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta w tym nie wykonuje czynności w spółkach prowadzących działalność konkurencyjną wobec emitenta jako członek organów lub wspólnik.

Romuald Rutkowski oświadczył, że nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz