MAGELLAN SA Podpisanie aneksu do umowy kredytowej

22.05.2015, 17:56aktualizacja: 22.05.2015, 17:56

Raport bieżący 60/2015

Zarząd Magellan S.A. informuje, że w dniu 22 maja 2015 roku Spółka i jednostki od niej zależne - spółka MEDFinance S.A., spółka Magellan Česká republika s.r.o. oraz spółka Magellan Slovakia s.r.o. podpisały aneks do umowy kredytowej z Bankiem BPH S.A. z siedzibą w Gdańsku z dnia 23.05.2014 roku (raport bieżący nr 64/2014).

Przedmiotowy aneks zwiększa łączną wartość wielocelowej linii kredytowej o 16 mln PLN do wartości 60 mln PLN i przyznaje nowy limit kredytowy spółce Magellan Slovakia s.r.o. Na przedmiotową linię kredytową składają się limity kredytowe w rachunku bieżącym:

- o maksymalnej wartości 49 mln PLN przyznany Magellan S.A.,

- o maksymalnej wartości 1 mln PLN przyznany MEDFinance S.A.,

- o maksymalnej wartości 4 mln PLN przyznany Magellan Česká republika s.r.o.,

- o maksymalnej wartości 6 mln PLN przyznany Magellan Slovakia s.r.o.

Przyznana linia kredytowa przeznaczona jest na finansowanie bieżącej działalności Spółki oraz spółek zależnych. Wszystkie spółki solidarnie odpowiadają za wszelkie zobowiązania wynikające z przedmiotowej umowy do pełnej kwoty i bez zróżnicowania odpowiedzialności.

Aneks przedłuża również okres dostępności przyznanego limitu kredytowego do dnia 20 maja 2016 roku. Pozostałe istotne postanowienia umowy nie uległy zmianie i nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych w podobnych umowach kredytowych.

Kryterium uznania umowy za znaczącą było przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz