Marka Jeep uhonorowana tytułem Fleet Leader 2018 na Targach Fleet Market 2018

27.11.2018, 11:06aktualizacja: 27.11.2018, 11:06

FCA Polska/Fleet Market 2018 fot.1
Za nami 10. targi motoryzacyjno-biznesowe Fleet Market 2018 organizowane przez redakcję magazynu „Fleet”. Jubileuszowa edycja odbyła się 21 listopada br. w nowej hali Global EXPO w Warszawie. Na wystawie firma FCA zaprezentowała gamę samochodów swoich marek, dedykowanych do użytku profesjonalnego, w tym premierowe Jeepy Renegade i Cherokee.

Przedstawiciel marki odebrał też ze strony redakcji dwa wyróżnienia: tytuł Fleet Leader 2018 oraz certyfikat za udział Jeepa Compassa w Długodystansowym Teście Flotowym.

Fleet Market to cykliczna impreza adresowana do małych i średnich przedsiębiorców, kadry zarządzającej i fleet managerów, dla których samochody stanowią istotne narzędzie w prowadzeniu biznesu.

Tegoroczna edycja, która odbyła się w całkowicie nowym miejscu, na powierzchni 12 tys. m2 zgromadziła 150 wystawców, 200 pojazdów i aż 10 tys. przedstawicieli firm. Jednym z największych uczestników Fleet Market 2018 była firma FCA, która na 342-metrowym stoisku wystawiła bestsellerowe 5-drzwiowe Fiaty Tipo i w wersji Station Wagon, nowoczesnego SUV-a 500X oraz pick-upa Fullbacka z zabudową energetyczną.

Markę Alfa Romeo reprezentowały bezkompromisowa Giulia w wersji Veloce oraz Stelvio łączący sportowy charakter z wygodą klasycznego SUV-a.

Równie dużym zainteresowaniem cieszyły się nowe Jeepy – Renegade, który już po raz trzeci został okrzyknięty przez „4x4 Magazine” „Najlepszym Kompaktowym SUV-em Roku” i Cherokee w nowej stylistyce i z jeszcze bogatszym wyposażeniem. Oba te samochody na Fleet Market 2018 po raz pierwszy zostały zaprezentowane klientom biznesowym. Gamę Jeepa uzupełniał innowacyjny Compass.

Podczas Targów redakcja magazynu „Fleet” wręczyła wyróżnienia przyznawane osobom, stowarzyszeniom lub firmom z branży motoryzacyjnej i flotowej za wyjątkowe osiągnięcia na tym rynku. Wśród nagrodzonych znalazła się marka Jeep doceniona za nowoczesną gamę samochodów SUV i najbardziej dynamiczny wzrost sprzedaży do firm. Statuetkę z rąk redaktora naczelnego magazynu „Fleet” Michała Hutyry i dyrektora handlowego Krzysztofa Turczaka odebrał Bartłomiej Brzozowski, dyrektor ds. sprzedaży flotowej w FCA Poland. Dodatkowo, redakcja uhonorowała importera certyfikatem za udział Jeepa Compassa w Długodystansowym Teście Flotowym.

Data publikacji 27.11.2018, 11:06
Źródło informacji FCA Polska