MBANK SA (61/2020) Zakończenie procesu substytucji z mFinance France na mBank jako emitenta obligacji

01.10.2020, 12:33aktualizacja: 01.10.2020, 12:33

Raport bieżący 61/2020

W nawiązaniu do raportów bieżących: nr 47/2020 z dnia 26 sierpnia 2020 r., nr 48/2020 z dnia 31 sierpnia 2020 r. oraz nr 54/2020 z dnia 16 września 2020 r., Zarząd mBanku S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej "Bank") informuje, że w dniu 1 października 2020 r., zgodnie z Artykułem 14 warunków emisji Obligacji, zakończył się proces substytucji z mFinance France (dalej "mFinance") na Bank jako emitenta Obligacji (dalej "Substytucja").

Pojęcia zdefiniowane w wyżej wymienionych raportach bieżących zachowują swoje znaczenie w niniejszym raporcie bieżącym.

W związku z powyższym:

1. Bank jest uznany za emitenta ("Emitent") we wszystkich kwestiach związanych z Obligacjami, umowami Deed of Covenant and Guarantee oraz umowami agencyjnymi (Supplemental Agency Agreements) w zakresie, w jakim dotyczą one Obligacji. Bankowi przysługują wszelkie prawa i ciążą na nim zobowiązania jako na Emitencie, zawarte w powyższych dokumentach; oraz

2. Ze skutkiem od dnia bieżącego dokumenty: Deed Poll, Supplemental Agency Agreements i Issuer-ICSDs Agreement stają się wiążące, natomiast Opinie Prawne zostały przekazane posiadaczom Obligacji. Kopie podpisanych dokumentów Deed Poll, Supplemental Agency Agreements i Issuer-ICSDs Agreement oraz Opinii Prawnych będą dostępne do wglądu w siedzibie mBanku oraz w wyznaczonym biurze każdego z agentów płatniczych; oraz

3. W dniu 1 października weszła w życie umowa regulująca rozliczenie płatności pomiędzy mFinance a Bankiem w ramach Substytucji (Potrącenie).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz