MCI MANAGEMENT SA Zbycie przez emitenta własnych papierów wartościowych

03.06.2015, 01:28aktualizacja: 03.06.2015, 01:28

Raport bieżący 16/2015

Zarząd MCI Management S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 2 czerwca 2015 r. Spółka dokonała zbycia na rzecz Tomasza Danis - 7.431 akcji w kapitale zakładowym Spółki dalej łącznie jako "Akcje".

Zbycie na rzecz Tomasza Danis Akcji stanowi realizację Porozumienia z dnia 15 maja 2013 roku ustanawiającego warunki programu motywacyjnego opartego na akcjach MCI.

Akcje zostały zakupione przez Tomasza Danis za kwotę 1 grosz za jedną akcję, łącznie za kwotę 74,31 PLN.

Przed zbyciem Akcji Spółka posiadała 1.043.856 akcji własnych, co uprawnia do 1.043.856 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących 1,66 % udziału w głosach na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Zbyte na rzecz Tomasza Danis Akcje, stanowią 0,011 % udziału w głosach na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Zbyte na rzecz Tomasza Danis Akcje, nabyte zostały przez Spółkę w ramach realizacji Programu Odkupu, którego szczegółowe wskazanie przyczyn i celów zostały ustalone w:

- Uchwale nr 24.ZWZ/2011 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Management S.A. z dnia 30 czerwca 2011 r., określającej zasady nabywania akcji własnych Spółki w "Programie Odkupu", zmienionej

- Uchwałą nr 03/NWZ/2011 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Management S.A. z dnia 6 września 2011 roku sprawie zmiany Uchwały Nr 24/ZWZ/2011,

- Uchwałą nr 03/NWZ/2011 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia MCI Management S.A. z dnia 15 listopada 2011 r. w sprawie zmiany Uchwały Nr 24/ZWZ/2011.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz