Media-Saturn uruchamia pierwszy akcelerator sprzedaży detalicznej elektroniki użytkowej w Europie w ramach SPACELAB

03.09.2015, 11:17aktualizacja: 03.09.2015, 11:17

W ramach SPACELAB, Media-Saturn Holding GmbH, będący spółką matką dla Media Saturn Holding Polska Sp. z o.o., uruchamia pierwszy akcelerator sprzedaży detalicznej elektroniki użytkowej w Europie. SPACELAB inwestuje w firmy, a jednocześnie zapewnia założycielom możliwości dalszego rozwijania swoich produktów lub usług w zakresie strategii, marketingu, sprzedaży, infrastruktury i in., przez okres 20 tygodni.

W ramach SPACELAB, eksperci od zarządzania firmy Media-Saturn, wraz z partnerami SPACELAB z dziedzin przemysłu i doradztwa, zapewniają wsparcie podczas warsztatów i w zakresie mentoringu. "Wiemy, że w świecie handlu detalicznego elektroniką użytkową istnieje wielu żądnych sukcesu założycieli, mających wspaniałe pomysły - wyjaśnia Martin Sinner, sam będący założycielem idealo i zarządzający Electronic Online Group i SPACELAB w Media-Saturn. - SPACELAB działa jak nowy typ szkoły biznesu dla młodych przedsiębiorców, gdzie pomagamy założycielom uruchomić kolejny etap rozwoju ich firm. Zamiast w sali wykładowej, zajęcia realizowane są po prostu w ‘prawdziwych realiach życia’ w SPACELAB".

Warunkiem uczestniczenia w akceleratorze SPACELAB jest minimalnie opłacalny model produktu lub firmy, kompletny zespół założycielski oraz znaczenie dla rynku elektroniki użytkowej. W ramach programu, założyciele mogą skorzystać z fachowej porady i pomocy całej sieci Media-Saturn - od finansów i planowania (EY), strategii marketingowej (Serviceplan) i zarządzania łańcuchem dostaw (Barkawi Management Consultants) poprzez know-how w zakresie katalogowania produktów w handlu detalicznym (Media-Saturn) i lojalności klientów (PAYBACK). Pierwszy program SPACELAB (zwany "partia") zostanie uruchomiony w połowie listopada 2015 r. Wnioski o przyjęcie do tego programu można składać na stronie internetowej: www.ms-spacelab.com.

Źródło: Media-Saturn-Holding GmbH

KONTAKT: