MENNICA POLSKA SA kandydatura na członka rady nadzorczej spółki

09.06.2014, 20:04aktualizacja: 09.06.2014, 20:04

Raport bieżący z plikiem 62/2014

Zarząd Mennicy Polskiej Spółki Akcyjnej ("Spółka", "Emitent") niniejszym informuje, że akcjonariusz Spółki Amplico Otwartego Funduszu Emerytalnego ("Fundusz") na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 17 czerwca 2014 roku, poprzez pełnomocnika Funduszu zgłosi kandydaturę Pana Pawła Brukszo na członka Rady Nadzorczej Spółki.

Zgodnie z Zasadami Nadzoru Właścicielskiego w działalności inwestycyjnej Amplico PTE ("Towarzystwo") zarządzającego Funduszem, osoba reprezentująca Fundusz w organach spółki portfelowej musi spełniać kryteria niezależności. W związku z tym informujemy, że zgodnie z otrzymanym oświadczeniem, Pan Paweł Brukszo spełnia kryteria niezależnego członka Rady Nadzorczej Spółki.

W załączeniu Emitent przekazuje Życiorys kandydata, Zgodę na kandydowanie, Oświadczenie kandydata na członka Rady Nadzorczej oraz Oświadczenie o spełnieniu kryteriów niezależności .

W przypadku wyrażenia woli ze strony innych akcjonariuszy na osobiste zapoznanie się z kandydatem Emitent wskazuje kontakt telefoniczny z Departamentem Inwestycji Amplico PTE (22) 523 56 43.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/