Messi podpisuje umowę ze Space Scooter

26.05.2014, 14:19aktualizacja: 26.05.2014, 14:19

Najlepszy piłkarz świata promuje własną edycję specjalną hulajnogi

BARCELONA i AMSTERDAM, 26 maja 2014 r. /PRNewswire/ - Czterokrotny zdobywca tytułu najlepszego piłkarza roku na świecie, Lionel Messi, podpisał trzyletni kontrakt z holenderskim Space Scooter. Nie jest to piłkarski transfer - Argentyńczyk pomoże zaprojektować i wypromuje własną edycję specjalną hulajnogi holenderskiej firmy.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140515/686739)

Easy2 Company B.V., holenderska spółka będąca właścicielem tej marki, zajmie się światową dystrybucją hulajnogi Space Scooter firmowanej przez Messiego. Popularność Space Scootera na świecie cały czas rośnie. Korzystanie z niego polega na poruszaniu deski, na której stoimy, na przemian w górę i w dół, co wprawia w ruch łańcuch napędzający tylne koło. Taka technika jazdy wywołuje skojarzenia ze spacerem w przestrzeni kosmicznej, stąd nazwa - Space Scooter.

Hulajnoga Space Scooter jest niezwykle popularna wśród dzieci i młodzieży, często zastępując tradycyjne rowery. Ten opatentowany projekt przynosi nowy i niespotykany w innych konstrukcjach sposób napędzania, zachęcający dzieci do zabawy na świeżym powietrzu. To aktywny, sportowy sposób poruszania się.

Szukając znanej postaci, która połączyłaby w sobie popularność wśród dzieci oraz tematykę zabawy na świeżym powietrzu i ćwiczeń, Space Scooter pomyślał o Messim. "To człowiek kochany na całym świecie, życzliwy, wysportowany i stanowiący wspaniały przykład dla wielu dzieci, pokazujący, jak wiele możemy w życiu osiągnąć, jeśli tylko uwierzymy w siebie" - powiedział dyrektor zarządzający Joost Blom z Easy2 Company.

Wydawało się, że ściągnięcie uwagi Messiego będzie zadaniem niezwykle trudnym, jeśli nie niemożliwym, ale już podczas pierwszego spotkania Blom wyczuł przychylne nastawienie gwiazdy futbolu. "Space Scooter od razu mu się spodobał. Nie brał jak dotąd udziału w reklamach zabawek i artykułów dla dzieci, więc okazało się, że dla obu stron będzie to świetna okazja do współpracy. Messi i jego bratankowie już śmigają na naszej hulajnodze" - dodał Blom.

Messi podpisał kontrakt z Easy2 Company w zakresie opracowania i promocji hulajnogi Messi Space Scooter, która trafi do sklepów w czerwcu, w trakcie Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej. Hulajnoga 'Messi' będzie również dostępna w sprzedaży internetowej w dopiero mającym rozpocząć swoją działalność sklepie internetowym Messiego. W zamian holenderska firma będzie rozdawać darmowe hulajnogi na obszarach i w ramach projektów wspieranych przez Fundację Leo Messiego.

Blom: "To, że jesteśmy jednymi z nielicznych, którzy mają zaszczyt pracować z Lionelem Messim, jest kamieniem milowym dla rozwoju naszej firmy".

Więcej informacji: http://www.spacescooter.eu/messi/

Źródło: Space Scooter