MFO SA (39/2017) Wstępne dane finansowe MFO S.A. za III kwartał 2017 roku

26.10.2017, 16:55aktualizacja: 26.10.2017, 16:55

Raport bieżący 39/2017

W związku z przyjętymi przez MFO S.A. (Spółka) Indywidualnymi Standardami Raportowania, Zarząd Spółki podaje do publicznej wiadomości informację o wstępnych danych finansowych Spółki za trzeci kwartał 2017r., które wykazały istotne odchylenia od średniej wielkości osiągniętej w analogicznym okresie w ciągu 3 ostatnich lat (wartość bazowa). Przyjęte przez Spółkę kryterium istotności oznacza zmianę na poziomie +/- 30 % w stosunku do wartości bazowej.

Odchyleniu uległy następujące pozycje wynikowe: przychody netto ze sprzedaży, EBIT, zysk netto.

Dane finansowe za III kwartał 2017 roku (okres od 01.01.2017 do 30.09.2017):

Przychody netto ze sprzedaży wyniosły: 283.803 tys. zł (co stanowi wzrost o 83.550 tys. zł w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego).

Zysk na działalności operacyjnej (EBIT) wyniósł: 20.945 tys. zł (co stanowi wzrost o 3.847 tys. zł w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego).

Zysk netto wyniósł: 16.087 tys. zł (co stanowi wzrost o 2.871 tys. zł w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego).

Zarząd informuje, że przedstawione powyżej dane finansowe mają charakter wstępny. Ostateczne dane finansowe zostaną przekazane do wiadomości publicznej w dniu 13 listopada 2017r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz