Międzynarodowe Forum Inwestycji Hotelarskich 2024: Fundusz Rozwoju Turystyki (TDF) nawiązuje współpracę z Karisma Resorts International

19.04.2024, 10:40aktualizacja: 19.04.2024, 10:45

PR Newswire/Tourism Development Fund (TDF)
Rozwój potencjału luksusowych kurortów w branży turystycznej.

BERLIN, 18 kwietnia 2024 r. /PRNewswire/ -- Fundusz Rozwoju Turystyki Arabii Saudyjskiej (TDF) oraz sieć Karisma Hotels & Resorts International podpisały protokół ustaleń (MOU), badając możliwości rozwoju luksusowych kurortów w Arabii Saudyjskiej. Porozumienie zostało oficjalnie zawarte 17 kwietnia podczas Międzynarodowego Forum Inwestycji Hotelarskich (IHIF) w Berlinie.

Inicjatywa stanowi strategiczny sojusz, otwierający nowy potencjał dla branży turystycznej. Obopólnie korzystna umowa wytycza plan działania w celu określenia metodologii inwestowania oraz zapewnienia wsparcia finansowego i pozafinansowego dla prężnie rozwijającego się ekosystemu inwestorów, klientów i partnerów wprowadzających turystykę i hotelarstwo na nowe obszary.

„Fundusz Rozwoju Turystyki uruchamia olbrzymi potencjał we współpracy z Karisma Hotels & Resorts, wspólnie badając możliwości finansowania i wspierania innowacyjnych projektów, które znacząco przyczynią się do rozwoju sektora turystycznego” - powiedział Qusai Al-Fakhri, dyrektor generalny TDF.

„Z dumą informujemy o wkroczeniu przez naszą spółkę na rynek Arabii Saudyjskiej, gdzie we współpracy z miejscowymi inwestorami i partnerami zrealizujemy szereg inwestycji hotelowych na terenie całego Królestwa. Bazując na wieloletnim doświadczeniu w tworzeniu, rozwijaniu, posiadaniu i zarządzaniu doświadczalnymi ośrodkami wypoczynkowymi typu All-Inclusive i European Plan (EP) na całym świecie, sieć Karisma uruchomi pierwsze w swoim rodzaju eksperymentalne hotele wypoczynkowe we współpracy z uznanymi na całym świecie markami, wprowadzając nową ofertę wypoczynkową do Królestwa” - stwierdził Esteban Velasquez, dyrektor generalny Karisma Hotels and Resorts.

Założeniem Funduszu Rozwoju Turystyki jest umożliwienie światu korzystania z potencjału dynamicznie rozwijającego się sektora turystycznego Królestwa Arabii Saudyjskiej. TDF zapewnia wsparcie finansowe i pozafinansowe zarówno międzynarodowym inwestorom prywatnym, jak i rodzimym małym i średnim firmom, a także samym przedsiębiorcom.

Sieć Karisma Hotels and Resorts słynie z różnorodnego i niepowtarzalnego wachlarza marek, z których każda oferuje odrębne doznania dostosowane do różnych preferencji. Począwszy od przyjaznych rodzinom luksusowych hoteli z pakietem all-inclusive Nickelodeon Hotels & Resorts, oferujących niezapomniane wrażenia inspirowane uwielbianymi postaciami Nickelodeon, aż po swobodne wyspiarskie klimaty Margaritaville Island Reserve ® by Karisma i Margaritaville Beach Resort Ambergris Caye, hotel BOR i Azul Beach Resorts by Karisma.

Podpisanie umowy pomiędzy TDF i Karisma Resorts przypada na wyjątkowy okres, w którym branża hotelarska w Arabii Saudyjskiej przeżywa rozkwit, oferując znaczące możliwości inwestycyjne. Dzieje się tak, ponieważ Królestwo osiągnęło swój cel wyznaczony na 2030 r., czyli 100 milionów odwiedzających rocznie. Poziom ten został osiągnięty już w 2023 roku, co doprowadziło do wyznaczenia nowego progu, zgodnie z którym do 2030 roku Arabię Saudyjską ma odwiedzić 150 milionów turystów.

Więcej informacji: tdf.gov.sa

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/2391050/TDF_Karisma_Resorts.jpg

Źródło: Tourism Development Fund (TDF)

Źródło informacji: PR Newswire