MIRACULUM SA (19/2017) Wpis zastawu na zbiorze praw do znaków towarowych słownych i słowno-graficznych Wars

07.02.2017, 19:47aktualizacja: 07.02.2017, 19:47

Raport bieżący 19/2017

Zarząd Miraculum S.A. (Spółka) zgodnie z § 38 ust. 1 pkt 7 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2014, poz. 133) informuje, że w dniu 18 stycznia 2017 roku, na mocy postanowienia Sądu Rejonowego dla Krakowa- Śródmieścia w Krakowie VII Wydział Gospodarczy Rejestru Zastawów z dnia 16 stycznia 2017 roku (data wpływu 06 lutego 2017 roku), pod pozycją 2519215, wpisany został zastaw rejestrowy na zbiorze praw do znaków towarowych słownych i słowno-graficznych Wars.

Zastaw został ustanowiony na rzecz administratora zastawu MWW Trustees Sp. z o. o., w wykonaniu zobowiązania wynikającego w Umowy Zastawu Rejestrowego na Grupie Praw Ochronnych do Znaków Towarowych z dnia 16 listopada 2016 roku, na zabezpieczenie wierzytelności wynikającej z emisji obligacji serii AG.

Zgodnie z warunkami emisji obligacji serii AG, o których Spółka informowała raportem bieżącym nr 24/2016, Spółka zobligowana była do zabezpieczenia wierzytelności Obligatariuszy wynikających z emisji obligacji serii AG zastawem rejestrowym ustanowionym na rzecz administratora zastawu na prawach ochronnych do znaków towarowych pod marką "Wars" przysługujących Spółce.

Najwyższa suma zabezpieczenia dla Zastawu wynosi 1.700.000 (słownie: jeden milion siedemset tysięcy) złotych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz