MIRACULUM SA (67/2018) Informacja o dokonaniu przedterminowego wykupu obligacji serii AD1

20.08.2018, 19:19aktualizacja: 20.08.2018, 19:19

Raport bieżący 67/2018

Zarząd Miraculum S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka), w nawiązaniu do raportów bieżących nr: 77/2017 z dnia 24 sierpnia 2017 roku, 43/2018 z dnia 10 maja 2018 roku, 46/2018 z dnia 31 maja 2018 roku oraz 65/2018 z dnia 17 sierpnia 2018 roku, w których Spółka informowała o zawarciu Porozumienia w sprawie zmiany warunków wykupu obligacji serii AD1 ("Porozumienie") oraz zawarciu kolejnych aneksów do Porozumienia - informuje, że w dniu 20 sierpnia 2018 roku dokonała spłaty ostatniej Transzy w kwocie 400.000,00 PLN (czterysta tysięcy złotych) i tym samym Spółka wykupiła wszystkie obligacje serii AD1.

Wobec zaspokojenia roszczeń Obligatariusza wynikających z emisji ww. obligacji serii AD1 wszystkie wyemitowane przez Spółkę obligacje serii AD1 uległy umorzeniu. Wykup obligacji został dokonany na warunkach i w terminach wskazanych w ww. raportach bieżących.

Na mocy zawartego Porozumienia oraz aneksów do Porozumienia zobowiązanie Spółki z tytułu wykupu obligacji serii AD1 uległo redukcji o łączną kwotę 300.000,00 PLN (trzysta tysięcy złotych).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz