MIRACULUM SA (87/2016) Zwiększenie udziału w kapitale zakładowym oraz ogólnej liczbie głosów

14.10.2016, 18:01aktualizacja: 14.10.2016, 18:01

Raport bieżący z plikiem 87/2016

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Miraculum S.A. (dalej: "Spółka") informuje, iż dzisiaj, tj. 14 października 2016 roku Spółka otrzymała zawiadomienie akcjonariusza - Fire Max Fund sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, z dnia 14 października 2016 roku w sprawie zwiększenia udziału akcjonariusza w kapitale zakładowym oraz ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

Pełna treść zawiadomienia przedstawia się następująco:

"ZAWIADOMIENIE O NABYCIU ZNACZNEGO PAKIETU AKCJI

Mając na uwadze obowiązki określone w art. 69. ust. 1. pkt 1. oraz ust. 4. Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej: Ustawa), działając jako Prezes Zarządu uprawniony do samodzielnej reprezentacji Fire Max Fund sp. z o.o. (dalej: FMF), niniejszym zawiadamiam, że:

1. w dniu 12 października 2016 r. FMF nabyła w drodze transakcji przeprowadzonej poza rynkiem regulowanym 600.000 (słownie: sześćset tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela w formie dokumentu, których emitentem jest Miraculum S.A. (dalej: Miraculum),

2. przed zdarzeniem, o którym mowa w pkt 1. powyżej, FMF posiadała 300.000 (słownie: trzysta tysięcy) akcji zwykłych imiennych Miraculum, których procentowy udział w kapitale zakładowym Miraculum wynosił 2,61 % (słownie: dwa i sześćdziesiąt jeden setnych procenta), a z akcji tych przysługiwało FMF łącznie 300.000 (słownie: trzysta tysięcy) głosów, co stanowiło 2,61 % (słownie: dwa i sześćdziesiąt jeden setnych procenta) udziału w łącznej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Miraculum,

3. po zdarzeniu, o którym mowa w pkt 1. powyżej, FMF posiada 900.000 (słownie: dziewięćset tysięcy) akcji Miraculum (w tym 300.000 imiennych oraz 600.000 na okaziciela), których procentowy udział w kapitale zakładowym Miraculum wynosi 7,82 % (słownie: siedem i osiemdziesiąt dwa setne procenta), a z akcji tych przysługuje FMF łącznie 900.000 (słownie: dziewięćset tysięcy) głosów, co stanowi 7,82 % (słownie: siedem i osiemdziesiąt dwa setne procenta) udziału w łącznej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Miraculum,

4. FMF nie ma podmiotów zależnych, które posiadają akcje Miraculum,

5. FMF nie łączy z żadnym podmiotem relacja, o której mowa w art. 87. ust. 1. pkt 3. lit. c. Ustawy,

6. nie zachodzą okoliczności, o których mowa w art. 69. ust. 4. pkt 7.-8. Ustawy."

Spółka otrzymała również zawiadomienie podmiotu dominującego nad Fire Max Fund sp. z o.o. - spółki Fire-Max sp. z o.o.

Treść zawiadomień znajduje się w załączonych plikach.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz