MIRACULUM SA Powołanie osoby nadzorującej

26.05.2015, 17:34aktualizacja: 26.05.2015, 17:34

Raport bieżący 28/2015

Zarząd Spółki Miraculum S.A. ("Spółka") informuje, że dzisiaj, tj. 26 maja 2015 roku Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki powołało do Rady Nadzorczej Spółki Pana Piotra Smołucha.

Pan Piotr Smołuch Ukończył Wydział Prawa na Uniwersytecie im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.

Jest adwokatem i wspólnikiem zarządzającym w kancelarii Wojnar, Smołuch i Wspólnicy. Adwokaci i Radcowie Prawni sp. p.

Od początku swojej kariery zawodowej związany z rynkami kapitałowymi. Doradzał w przejęciach spółek na rynku regulowanym oraz w tworzeniu struktur w transakcjach private equity, w tym M&A, IPO oraz PAIP, ze szczególnym uwzględnieniem transakcji dla instytucji finansowych. Przeprowadził również kilkadziesiąt emisji obligacji zarówno w transakcjach prywatnych jak i notowanych na Catalyst. Brał udział w sporządzaniu prospektów i memorandów informacyjnych. Zajmuje się również bieżącą obsługą korporacyjną spółek prawa handlowego. Zasiadał w Radach Nadzorczych MR Bank S.A. (obecnie SGB Bank S.A.), Big Vent S.A. oraz Bone Vitea S.A.

Włada językiem angielskim.

Pan Piotr Smołuch oświadczył, że nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Spółki i nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej, jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej, lub w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Piotr Smołuch oświadczył również, że nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz