MIRACULUM SA Powołanie osoby nadzorującej

01.07.2016, 15:37aktualizacja: 01.07.2016, 15:37

Raport bieżący 53/2016

Zarząd Spółki Miraculum S.A. ("Spółka") informuje, że wczoraj, tj. 30 czerwca 2016 roku Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki powołało do Rady Nadzorczej Spółki na kolejną kadencję Pana Janusza Auleytnera.

Pan Janusz Auleytner ukończył kierunek Stosunki Międzynarodowe na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego oraz studia podyplomowe na University of Western Sydney w Australii. Posiada dyplomy Magistra Stosunków Międzynarodowych oraz Master of Applied Finance.

Przebieg kariery zawodowej:

1998 - 1999 Agencja Reklamowa "Mat Advertising" - Account Manager - odpowiedzialny za przygotowywanie oraz nadzór nad realizacją strategii reklamowych dla klientów Agencji,

2001 - 2002 Powszechny Bank Kredytowy S.A. z siedzibą w Warszawie - Departament

Bankowości Inwestycyjnej - odpowiedzialny za nadzór nad portfelem handlowym i lokacyjnym Banku,

2002 - 2003 Bank Przemysłowo - Handlowy PBK S.A. z siedzibą w Krakowie (aktualnie Bank BPH) - Departament Zarządu Banku - odpowiedzialny za nadzór właścicielski nad spółkami kapitałowymi Banku, Członek Rady Nadzorczej PGRI Aktyn Sp. z o.o.,

Od 2003 - Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. z siedzibą w Warszawie ("Bank") - Departament Rozwoju Korporacji - odpowiedzialny za przygotowywanie, przeprowadzenie oraz ocenę projektów inwestycji kapitałowych Banku.

Pan Janusz Auleytner przez ostatnie lata był odpowiedzialny za przeprowadzenie wielu różnorodnych projektów inwestycyjnych zarówno w sektorze finansowym jak i w wielu innych branżach (nabycia bądź sprzedaż akcji i udziałów spółek z portfela Banku, konwersje wierzytelności na akcje spółek, nadzór nad portfelem spółek publicznych Banku, zakładanie funduszy inwestycyjnych).

Pan Janusz Auleytner oświadczył, że nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki ani nie jest wspólnikiem w konkurencyjnej spółce cywilnej lub spółce osobowej bądź członkiem organu spółki kapitałowej lub członkiem organu jakiejkolwiek innej konkurencyjnej osoby prawnej oraz że nie został wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz