MONNARI TRADE SA (8/2024) Wstępne dane za IV kwartał 2024 r.

12.01.2024, 16:56aktualizacja: 12.01.2024, 16:57

Raport bieżący 8/2024

Zarząd MONNARI TRADE S.A. (Emitent) informuje, że skonsolidowane przychody ze sprzedaży osiągnięte w IV kwartale 2023 roku przez Grupę Kapitałową MONNARI TRADE S.A. wyniosły ok. 91,9 mln zł i były wyższe od przychodów

w porównywalnym okresie 2022 r. o 0,9 % (91,0 mln zł).

Grupa Kapitałowa wygenerowała przychody za cały rok 2023 r. w wysokości 302,0 mln. zł, co oznacza wzrost o 7,3 % w relacji do 2022 r. (281,4 mln. zł).

Na koniec 2023 r. Grupa Kapitałowa prowadziła sprzedaż w 218 salonach sprzedaży (vs. 236 salonów na 31.12.2022 r.) dla obu marek (Monnari 184 salonów, franczyza MONNARI 19 salonów, Femestage 15 salonów) oraz w sklepie internetowym, o całkowitej powierzchni ok 46,5. tys. m2 (49,5 tys. m2 w 2022 r.), co oznacza spadek rok do roku powierzchni sieci o ok. 6,0 % i ilości salonów o 18.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz