MOSTOSTAL ZABRZE SA (30/2022) Zmiana umowy z KUKE S.A.

01.07.2022, 15:10aktualizacja: 01.07.2022, 15:12

Raport bieżący 30/2022

Zarząd MOSTOSTAL ZABRZE S.A. ("Emitent") informuje o wpłynięciu w dniu 1 lipca 2022 r. obustronnie podpisanego aneksu do zawartej pomiędzy MOSTOSTAL ZABRZE Realizacje Przemysłowe S.A. ("MZRP" - spółka zależna Emitenta) a Korporacją Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych S.A. ("KUKE") umowy generalnej z 16 lipca 2019 roku, której przedmiotem jest udzielanie gwarantowanych przez Skarb Państwa gwarancji ubezpieczeniowych dotyczących kontraktów eksportowych ("Umowa").

Na mocy aneksu wydłużono termin obowiązywania limitu odnawialnego w kwocie 20 mln euro wynikającego z Umowy do czerwca 2023 r. (dotychczas czerwiec 2022 r.).

Pozostałe istotne warunki Umowy nie uległy zmianie. O ww. Umowie oraz wcześniejszych aneksach Emitent informował w raportach okresowych oraz w raportach bieżących nr 61/2020 i 22/2021.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz