MOSTOSTAL ZABRZE SA (39/2021) Zawarcie umowy przez spółkę zależną z Air Liquide Global E&C Solutions Poland

03.11.2021, 12:23aktualizacja: 03.11.2021, 12:24

Raport bieżący 39/2021

Zarząd Mostostal Zabrze S.A. (Emitent,) informuje, iż w dniu 3 listopada 2021 r. została zawarta umowa pomiędzy MOSTOSTAL ZABRZE Realizacje Przemysłowe S.A. - spółka zależna Emitenta (MZRP) a Air Liquide Global E&C Solutions Poland S.A. na realizację przez MZRP prac obejmujących prefabrykację i montaż konstrukcji i rurociągów, montaże urządzeń, prace izolacyjne w ramach budowy nowej Jednostki Rozdziału Powietrza "ASU KGHM 2" w Głogowie (Umowa).

Wartość wynagrodzenia MZRP za wykonanie prac wynosi ok. 4% przychodów ze sprzedaży Grupy Kapitałowej MOSTOSTAL ZABRZE za 2020 r., przy czym całkowite końcowe wynagrodzenie umowne obliczone zostanie na podstawie rzeczywiście wykonanych prac ustalonych na bazie obmiaru powykonawczego i cen jednostkowych.

Termin wykonania prac przypada na wrzesień 2022 r.

W Umowie zawarto postanowienia dotyczące kar umownych za opóźnienia w realizacji przedmiotu Umowy, przy czym łączna wartość kar umownych nie może przekroczyć 10% całkowitego końcowego wynagrodzenia umownego netto.

Niezależnie od innych postanowień umownych łączna odpowiedzialność MZRP wynikająca z Umowy w odniesieniu do wszystkich tytułów, w tym odszkodowań umownych i/lub roszczeń stron trzecich, jest ograniczona do 100% całkowitego końcowego wynagrodzenia umownego netto.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz