MOSTOSTAL ZABRZE SA - wprowadzenie na żądanie akcjonariusza zmian do porządku obrad ZWZ

23.05.2014, 17:33aktualizacja: 23.05.2014, 17:33

Raport bieżący z plikiem 42/2014

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd MOSTOSTAL ZABRZE S.A. ("Emitent") informuje, iż w dniu 20 maja 2014 r. otrzymał od akcjonariusza Spółki reprezentującego ponad jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, Pana Krzysztofa Jędrzejewskiego, pisemny wniosek z żądaniem umieszczenia w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta, zwołanego na dzień 10 czerwca 2014 roku na godzinę 12.00 ("ZWZ") określonych spraw wymienionych we wniosku akcjonariusza. Wniosek ten spełnia wymogi określone w art. 401 § 1 Kodeksu Spółek Handlowych.

W związku z otrzymaniem powyższego wniosku, stosownie do art. 401 § 2 Kodeksu Spółek Handlowych, Zarząd Emitenta informuje, iż porządek obrad ZWZ, o którym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 40/2014 w dnia 15 maja 2014 r., ulega zmianie.

Zmiana polega na dodaniu do dotychczasowego porządku obrad ZWZ, po punkcie 8 porządku obrad, nowego punktu - pkt 9, o następującej treści:

9. Podjęcie uchwały w sprawie utworzenia funduszu specjalnego oraz zasilenia tego funduszu.

Po dodaniu nowego pkt 9, numeracja kolejnych punktów porządku obrad ulegnie odpowiedniej zmianie.

Uwzględniając powyższe, Emitent w załączeniu przedstawia nowy porządek obrad ZWZ oraz w związku z punktami 8 i 9 porządku obrad, treść proponowanych przez akcjonariusza projektów uchwał.

Ponadto, w uzupełnieniu dokumentacji dotyczącej ZWZ Emitent przekazuje Sprawozdanie Rady Nadzorczej MOSTOSTAL ZABRZE S.A. za 2013 r. jako załącznik do projektu uchwały ZWZ nr 4

Podstawa prawna:

§ 38 ust.1 pkt 4) i 5) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (...)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/