Na wybrzeżach wyspy Al Marjan powstaje drugi obiekt hotelowy Marriott International: W Al Marjan Island

01.09.2023, 10:08aktualizacja: 01.09.2023, 11:59

Business Wire/AETOSWire

RAS AL-CHAJMA, Zjednoczone Emiraty Arabskie - (BUSINESS WIRE) - Marjan, główny deweloper własnościowych nieruchomości w Ras Al-Chajma, ogłosił dzisiaj rozpoczęcie projektu obiektu W Hotel na wyspie Al Marjan w ramach współpracy między Marriott International, Inc. a Dalands Holding.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20230831825889/pl/.

Obiekt W Al Marjan Island, którego wielkie otwarcie planowane jest na początek 2027 r. będzie wyróżniał się w dwojaki sposób - nie tylko jako drugi obiekt hotelowy Marriott International na wyspie, ale także jako pierwsza nieruchomość W Hotel w Ras Al-Chajma, wprowadzający śmiałe wzornictwo marki, niezrównane usługi i ciągłe dostosowywanie się do potrzeb klientów do północnego emiratu.

Zlokalizowany na flagowej wyspie archipelagu Marjan, na tle Półwyspu Arabskiego, otoczony górami Yanas i Jais, hotel będzie w jeszcze większym stopniu przyciągać podróżników do tego kwitnącego ośrodka turystycznego.

Ten wspaniały obiekt mieszczący 300 pokoi hotelowych i apartamentów z rozległym widokiem na morze, ma obejmować kultowe przestrzenie takie jak Living Room, WET deck, W Lounge, AWAY Spa i centrum fitness FIT wraz z trzema restauracjami i sklepami.

Abdulla Al Abdouli, dyrektor generalny Marjan, powiedział - "Podczas gdy Ras Al-Chajma słusznie wzmacnia swoją pozycję na mapie turystyki globalnej, jesteśmy dumni z naszego istotnego wkładu w zwiększanie wiarygodności i atrakcyjności emiratu wśród międzynarodowych inwestorów. To zobowiązanie skutkowało ogromną liczbą prestiżowych projektów, takich jak W Al Marjan Island”.

„Cieszymy się z możliwości współpracy z Dalands Holding, dzięki której wprowadzimy niezwykłą energię i dynamiczne wzornictwo marki W na wyspę Al Marjan - powiedział Saahil Lalit, wiceprezes ds. rozwoju, Bliski Wschód, Marriott International. - Ras Al-Chajma jest ciągle cieszącym się dużym zainteresowaniem ośrodkiem turystycznym przyciągającym podróżników z całego świata swoimi idyllicznymi plażami i atrakcjami”.

Saurabh Gupta, dyrektor generalny, Dalands Holding, powiedział - „Wierzymy, że ten jedyny w swoim rodzaju obiekt stanie się niezwykle popularny ze względu na swoje kultowe wzornictwo, luksusowe pokoje i modne opcje kulinarne. Tak jak inne luksusowe hotele w naszym portfolio, tworzymy W Al Marjan Island w oparciu o oczekiwane potrzeby naszych przyszłych gości, przygotowując wyjątkową ofertę i niezapomniane doświadczenia".

Wyspa Al Marjan Island, oferująca białe, piaszczyste plaże o długości 7,8 km i nabrzeże o długości 23 km, różnorodne atrakcje oraz sporty wodne, zmienia sposób postrzegania luksusowych pobytów nad morzem w Ras Al-Chajma.

*Źródło: AETOSWire

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230831825889/pl/

Źródło: Marjan

Nivine William