Nowa koncepcja sklepu: Karstadt otwiera drugi sklep K Town w Kolonii

17.09.2012, 10:50aktualizacja: 17.09.2012, 10:50

KOLONIA, Niemcy, 15 sierpnia 2012 r. - /PRNewswire/ - Po sukcesie pilotażowego projektu K Town realizowanego w Goettingen, 14 września sieć Karstadt otworzyła w Kolonii drugi sklep, jako kluczowy element strategii "Karstadt 2015". K Town przyczyni się do unowocześnienia i urozmaicenia oferty Karstadt.

"Nasza lifestyle'owa koncepcja podąża za najnowszymi trendami i skierowana jest do nowych, nowoczesnych klientów o młodzieżowym stylu bycia. Pilotażowy projekt K Town realizowany w Goettingen spotkał się z entuzjastycznym przyjęciem ze strony klientów i dostawców, a teraz, po roku pełnym ekscytujących doświadczeń, jest już gotowy, by wejść na rynek. Nadszedł czas, by uruchomić projekt i rozpocząć ekspansję K Town" - mówi Andre Maeder, dyrektor ds. sprzedaży detalicznej w Karstadt.

Koncepcja K Town łączy atrakcyjne, modne marki odzieży, obuwia i dodatków z nowoczesną, atrakcyjną atmosferą. W przeciwieństwie do Goettingen, sklep K Town w Kolonii nie jest samodzielną placówką, ale mieści się na przestrzeni 2 000 m2 na parterze domu handlowego w Karstadt. Jak mówi Andre Maeder: "Karstadt dysponuje ogromnym potencjałem, jeśli chodzi o branżę nowoczesnej, młodej i podążającej za trendami mody. Postaramy się to wykorzystać na wielu różnych poziomach, otwierając nowe sklepy i wprowadzając zmiany w już istniejących. To niesamowite, jakie efekty można uzyskać w zwykłym domu handlowym".

Sklep K Town w Kolonii przypomina galerię sztuki współczesnej. Znajdują się tam ekrany i świetlne instalacje zawieszone pod otwartym sufitem na wysokości ponad 5 metrów, jak również wyświetlacze, które wyglądają, jak małe dzieła sztuki. Całość tej aranżacji nadaje wnętrzu niepowtarzalną atmosferę. W samym sercu sklepu znajduje się strefa wypoczynkowa, gdzie klienci będą mogli zrelaksować się przy drinkach i poczęstunku. Ekrany dotykowe zamontowane w stołach pozwolą im przeglądać materiały multimedialne podczas przerwy w zakupach.

"Nasz pilotażowy projekt w Goettingen jednoznacznie wykazał, że klienci przychodzą do sklepu nie tylko po to, by coś kupić, lecz także by czerpać z zakupów przyjemność. Zapewnienie im tej przyjemności to nasz priorytet, a dzięki K Town przybliżamy się do jego realizacji" - dodaje Andre Maeder.

Wśród oferowanych w sklepie marek dla kobiet znajdą się: Desigual, Mavi, One Green Elephant czy też supermodny, skandynawski Gestuz. Produkty dla mężczyzn firmowane będą m.in. przez: G-Star, Blend, Scotch & Soda i Superdry. W dziale obuwia znajdziemy najnowsze kreacje: Lacoste, Camper, UGG oraz innych, najlepszych marek. Do nowo zakupionego ubrania klienci będą też mogli dobrać idealny dodatek spośród produktów: Pieces, Liebeskind lub George, Gina & Lucy.

Pierwszy sklep K Town otwarto w ramach projektu pilotażowego w Goettingen we wrześniu 2011 roku. Już w grudniu tego roku branżowy magazyn TM wybrał go "Sklepem miesiąca", a czasopismo Retail Week nominowało go do Nagrody Roku dla Międzynarodowego Domu Handlowego.

Źródło: Karstadt Warenhaus GmbH

KONTAKT: