Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Sezon 2020 Rajdowego Pucharu Abartha (Abarth Rally Cup 2020) będzie gotowy, by ponownie ruszyć 24 lipca br. podczas Rally di Roma Capitale - zawodów otwierających FIA ERC 2020.
W ciągu ostatnich kilku dni opublikowano nowy kalendarz spotkań jednomarkowych zarezerwowanych dla Abarth 124 rally, składający się z 6 prestiżowych zawodów, z których wszystkie wliczają się do klasyfikacji generalnej Mistrzostw Europy.
Cztery z nich odbywają się na asfalcie: Rally di Roma Capitale (24-26 lipca), Barum Czech Rally Zlin (28-30 sierpnia), Rajd Węgier (6-8 listopada) i Rajd Wysp Kanaryjskich (26-28 listopada); natomiast pozostałe dwa odbywają się na szutrze: Rally Liepaja na Łotwie (14-16 sierpnia) i Rajd Azorów, zaplanowany na 17 do 19 września.
Ten ostatni jest nowym wydarzeniem w sezonie 2020. Rajd na portugalskim archipelagu jest jednym z najbardziej spektakularnych na świecie ze względu na zapierającą dech w piersiach scenerię, w której mierzą się zawodnicy. Szczególnie osławionym odcinkiem jest odcinek specjalny Sete Cidades, który przebiega wzdłuż krawędzi wulkanicznego jeziora kraterowego.
Jest to dodatkowa szansa dla kierowców biorących udział w Rajdowym Pucharze Abartha, z pulą nagród w wysokości 30000 euro za każdy rajd i nagrodą główną dla zwycięzcy mistrzostw o tej samej wysokości. Ostateczne rozstrzygnięcie Rajdowego Pucharu Abartha zostanie ustalone w oparciu o 5 najlepszych wyników.
Marka z logo Skorpiona będzie służyła wsparciem na torze również prywatnym zespołom, a inżynierowie i technicy będą świadczyć usługi w zakresie części zamiennych oraz Abarth Hospitality.
Czekając na wznowienie sezonu 2020 Rajdowego Pucharu Abartha, w filmie pod linkiem Luca Napolitano, dyrektor marek Fiat i Abarth na region EMEA, oraz Jean-Baptiste Ley, koordynator ERC, podsumowują sukcesy sportowe Abarth 124 rally i Rajdowego Pucharu Abartha, będącego częścią Rajdowych Mistrzostw Europy FIA.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 30.06.2020, 15:41 |
Źródło informacji | FCA Polska |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ