NTT SYSTEM SA (25/2020) Zawarcie znaczącej umowy przez konsorcjum z udziałem NTT System S.A.

24.07.2020, 20:49aktualizacja: 24.07.2020, 20:49

Raport bieżący 25/2020

Zarząd NTT System S.A. z siedzibą w Zakręcie (dalej: "Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 24 lipca 2020 roku, otrzymał informację o zawarciu umowy w wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego pn. Dostawa sprzętu komputerowego, nr sprawy 2616.7.2020.EK na dostawę notebooków (część IV)

pomiędzy konsorcjum (dalej: "Konsorcjum") Techsource Sp. z o.o z siedzibą w Legionowie ("Lider"), Intaris Sp. z o.o. Sp. komandytowa z siedzibą w Warszawie. ("Konsorcjant"), Maxto ITS Sp. z o.o. Sp. komandytowa z siedzibą w Modlniczce ("Konsorcjant") oraz Emitenta ("Konsorcjant"),

a Skarbem Państwa - Centrum Zasobów Cyberprzestrzeni Sił Zbrojnych z siedzibą w Warszawie ("Zamawiający").

Wartość przedmiotu umowy wynosi łącznie z VAT 31 007 808,00 zł (słownie: trzydzieści jeden milionów siedem tysięcy osiemset osiem złotych 00/100), w tym:

- w ramach zamówienia gwarantowanego na dostawę następującego asortymentu : 1 915 sztuk notebook Dell oraz 50 sztuk notebook stacja graficzna HP na łączną kwotę 17 727 375,00 zł (słownie: siedemnaście milionów siedemset dwadzieścia siedem tysięcy trzysta siedemdziesiąt pięć złotych 00/100) brutto.

Konsorcjum zobowiązane jest do realizacji gwarantowanej części przedmiotu umowy w terminie 45 dni, tj. do 07.09.2020 r.

- w zakresie zamówienia objętego prawem opcji na łączną kwotę 13 280 433,00 zł (słownie: trzynaście milionów dwieście osiemdziesiąt tysięcy czterysta trzydzieści trzy złote 00/100).

Prawo opcji może zostać zrealizowane najpóźniej w terminie 6 miesięcy po podpisaniu umowy, a "Konsorcjum" zobowiązuje się do wykonania zamówień objętych prawem opcji w terminie do 60 dni kalendarzowych od dnia doręczenia Wykonawcy informacji (zamówienia) o skorzystaniu z opcji.

Maksymalna wartość kar umownych naliczonych, przewidzianych w umowie nie przekroczy 15% wartości umowy, a łączna maksymalna wysokość kar umownych wynikających z niniejszej umowy nie przekroczy 50% wartości umowy.

Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od warunków charakterystycznych dla tego rodzaju umów na rynku, w tym w przypadku stwierdzonych uchybień w wykonywaniu przedmiotu umowy.

W ramach prac Konsorcjum Emitent zobowiązany jest wystawić fakturę na Zamawiającego, a wynagrodzenie przysługujące Konsorcjum płatne będzie przez Zamawiającego przelewem na rachunek bankowy Spółki.

Przewidywany szacowany przychód Spółki z realizacji przedmiotu umowy wynosi ok 2-3% jej całkowitej wartości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz