NTT SYSTEM SA (25/2022) Powołanie członka zarządu NTT System S.A.

19.11.2022, 15:15aktualizacja: 19.11.2022, 15:16

Raport bieżący 25/2022

Zarząd NTT System S.A. (dalej: "Emitent, Spółka") informuje, iż w dniu 18 listopada 2022 roku Rada Nadzorcza Emitenta podjęła uchwałę w sprawie wyboru Członka Zarządu.

Działając na podstawie §13 ust. 2 lit. b) Statutu NTT System S.A., Rada Nadzorcza uchwałą nr 01/18/11/2022 powołała ze skutkiem na dzień 1 grudnia 2022 roku Pana Marcina Olszewskiego na stanowisko Członka Zarządu Spółki wspólnej VII kadencji Zarządu trwającej do dnia 24 października 2024 roku.

Zgodnie z oświadczeniem Pan Marcin Olszewski nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Spółki, nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej, bądź w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Zgodnie z oświadczeniem Pan Marcin Olszewski nie jest również wpisany w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS. Pan Marcin Olszewski posiada wykształcenie wyższe, jest absolwentem Wyższej Szkoły Biznesu i Administracji w Warszawie z dyplomem Magistra Ekonomii specjalizacja finanse-bankowość.

Szczegółowy przebieg kariery zawodowej Pana Marcina Olszewskiego:

2022- obecnie - PEAK DM Consulting Ltd - właściciel

2017-2020 - HP Inc.- Dyrektor Zarządzający w HP Inc. Polska

2003-2017 - Fujitsu Regionalny Dyrektor Zarządzający na Europę Wschodnią i Krajowy Dyrektor Zarządzający na Polskę w okresie 2013-2017, Regionalny Dyrektor Finansowy na Europę Wschodnią i Krajowy Dyrektor Finansowy na Polskę w okresie 2003-2013

2000-2003 - Ingram Micro Polska sp. z o.o - Dyrektor Finansowy

1999-1999 Datrontech Polska - Dyrektor Zarządzający