NTT SYSTEM SA zawiadomienie o zmniejszeniu zaangażowania w ogólnej liczbie

25.04.2014, 23:43aktualizacja: 25.04.2014, 23:43

Raport bieżący 3/2014

Zarząd NTT System S.A. z siedzibą w Zakręcie ("Spółka"), stosownie do treści art. 70 pkt 1) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - Dz. U. 2005 Nr 184, poz. 1539 z późn. zm. (dalej: "Ustawa o ofercie"), przekazuje do publicznej wiadomości, iż w dniu 25 kwietnia 2014 roku otrzymał zawiadomienie od akcjonariusza spółki - Pana Andrzeja Kurka, o poniższej treści:

"ZAWIADOMIENIE O ZMNIEJSZENIU ZAANGAŻOWANIA W OGÓLNEJ LICZBIE GŁOSÓW W SPÓŁCE NTT SYSTEM S.A.

Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 roku (Dz. U. Nr 184 poz. 1539, z poźn. zm.) niniejszym informuję o zmniejszeniu się mojego zaangażowania do poziomu poniżej 15% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy NTT SYSTEM S.A.

Zmniejszenie poniżej progu 15% głosów na walnym zgromadzeniu spółki NTT System S.A. zostało spowodowane przeniesieniem przeze mnie w dniu 25 kwietnia 2014 r. na Barbarę Kurek 3 050 000 akcji spółki NTT SYSTEM S.A. Przeniesienie nastąpiło w wyniku realizacji ugody.

Liczba akcji posiadanych przed zmianą wynosiła 9 715 591 akcji, co stanowiło 17,54 % kapitału zakładowego Spółki i uprawniało do oddania 9 715 591 głosów, co stanowiło 17,54 % ogólnej liczby głosów na WZA Spółki.

Po zmianie udziału posiadam 6 665 591 akcji, co stanowi 12,03 % kapitału zakładowego Spółki i uprawnia do oddania 6 665 591 głosów, co stanowi 12,03 % ogólnej liczby głosów na WZA Spółki.

Jednocześnie informuję, że w związku z zawartą ugodą w okresie następnych 12 miesięcy nastąpi przeniesienie przeze mnie dalszych 1 450 000 akcji na rzecz Barbary Kurek. Po tym przeniesieniu, wg stanu na dzień dzisiejszy, posiadał będę 5 215 591 akcji, co stanowi 9,41 % kapitału zakładowego Spółki i uprawnia do oddania 5 215 591 głosów, co stanowi 9,41 % ogólnej liczby głosów na WZA Spółki.

Informuję, iż nie istnieją podmioty zależne ode mnie posiadające akcje Spółki jak również nie zawierałem umów dotyczących przekazania uprawnienia do wykonywania prawa głosu z akcji."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz