OANDA uzyskuje zielone światło od KNF na transakcję nabycia TMS Brokers

24.03.2021, 08:54aktualizacja: 24.03.2021, 08:57

LONDYN, 23 marca 2021 r. /PRNewswire/ -- Światowy lider w dziedzinie usług obrotu instrumentami finansowymi, usług walutowych i analitycznych, OANDA Global Corporation, uzyskał akceptację organu regulacyjnego na nabycie czołowego polskiego brokera, Domu Maklerskiego TMS Brokers SA (TMS). Komisja Nadzoru Finansowego nie wyraziła zastrzeżeń co do transakcji.

Gavin Bambury prezes OANDA, stwierdził: „Cieszymy się, że uzyskaliśmy zielone światło od regulatora na transakcję nabycia TMS Brokers. Z niecierpliwością czekamy na finalizację już zatwierdzonej transakcji i na rozpoczęcie działań ukierunkowanych na integrację naszej infrastruktury technologicznej, kluczowych narzędzi i platform do handlu w celu zapewnienia możliwie najlepszych usług zarówno klientom OANDA jak i TMS".

Spółka OANDA zawarła umowę dotyczącą nabycia 100% udziałów w TMS Brokers we wrześniu 2020 roku. Transakcja jest pierwszą z serii strategicznych przejęć, które OANDA planuje zrealizować na przestrzeni najbliższych lat.

OANDA

Założona w 1996 r. OANDA była pierwszą firmą, która bezpłatnie udostępniała dane na temat kursu wymiany walut w internecie i uruchomiła platformę obrotu FX, która pięć lat później przyczyniła się do rozwoju rynku obrotu walutami w internecie. Dziś firma zapewnia usługi online obejmujące obrót wieloma rodzajami aktywów oraz dane i analitykę walut na potrzeby klientów detalicznych i korporacyjnych, prezentując przy tym ogromne doświadczenie na rynku wymiany walut. Zarządzając regulowanymi oddziałami na ośmiu z najbardziej aktywnych rynków finansowych świata, firma OANDA konsekwentnie działa na rzecz przekształcania branży walutowej. Więcej informacji można znaleźć na stronie oanda.com oraz w serwisach Twitter, Facebook lub YouTube.

TMS

TMS Brokers to najstarszy walutowy dom maklerski w Polsce zajmujący się obrotem wieloma rodzajami aktywów. Od roku 1997 TMS świadczy swoje usługi tysiącom klientów z Polski i Europy, obsługując transakcje na giełdach akcji oraz obrotu walutami, kontraktami CFD na indeksy, kryptowaluty i towary na platformach MT4/MT5 oraz innowacyjnej autorskiej aplikacji mobilnej. Wielokrotnie nagradzany zespół TMS świadczy na rzecz osób fizycznych i przedsiębiorstw kompleksowe usługi walutowe, w tym m.in. w zakresie doradztwa i analizy, wymiany walut i rozwiązań dotyczących licencjonowanych cyfrowych usług płatniczych. Więcej informacji znajduje się na stronie www.tms.pl.

Źródło: OANDA

Źródło informacji: PR Newswire