Od 2019 roku Kimi Räikkönen będzie ścigał się w barwach zespołu Alfa Romeo Sauber F1

12.09.2018, 13:51aktualizacja: 12.09.2018, 13:51

Formuła 1
Alfa Romeo Sauber F1 Team z przyjemnością informuje, że od 2019 roku do zespołu dołączy Kimi Räikkönen. Mistrz Świata Sezonu 2007 Formuły 1 podpisał kontrakt na następne dwa sezony.

W swojej karierze Kimi Räikkönen wygrał 20 wyścigów klasy Grand Prix i 100 razy stanął na podium, dlatego jest jednym z najbardziej cenionych kierowców w historii sportu.

Alfa Romeo Sauber F1 Team oczekuje na przybycie fińskiego kierowcy, z którym zespół łączy wspólny cel osiągnięcia ambitnych rezultatów.

„Podpisanie umowy z Kimi Räikkönenem, jako naszym kierowcą, stanowi ważny filar naszego projektu i przybliża nasz zespół do poczynienia w bliskiej przyszłości znacznych postępów. Niewątpliwy talent Kimiego oraz ogromne doświadczenie zdobyte w Formule 1, nie tylko wpłyną na rozwój naszych samochodów, ale przyspieszają wzrost i dobrą passę całego naszego zespołu. Razem rozpoczniemy sezon 2019 na mocnych fundamentach, kierowani determinacją w walce o liczące się wyniki" - powiedział Frédéric Vasseur, dyrektor generalny Sauber Motorsport i szef zespołu Alfa Romeo Sauber F1.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 12.09.2018, 13:51