Ogromny sukces na targach NAIAS 2018 zapowiedzią nowego rozdziału w historii GAC Motor

01.02.2018, 14:19aktualizacja: 01.02.2018, 14:19

Zainteresowanie wzrostem i modelami firmy solidnym fundamentem ekspansji na globalnym rynku.

Detroit, 1 lutego 2018 r. /PRNewswire/ - Firma GAC Motor, najszybciej rozwijający się producent samochodów w Chinach, świętuje zakończenie czwartego już wystąpienia na północnoamerykańskich, międzynarodowych targach motoryzacyjnych North American International Auto Show (NAIAS) w Detroit. Tym razem firma zaprezentowała fantastyczny wachlarz modeli, w tym sedan GA4 i koncept pojazdu Enverge, które zdobyły entuzjastyczne komentarze i wzbudziły duże zainteresowanie i oczekiwanie na ogłoszenie planów ekspansji firmy na rynek północnoamerykański do roku 2019.

Firma spotkała się ze znacznym zainteresowaniem ze strony mediów i ekspertów branżowych, w tym Hong Lei, konsula generalnego Chińskiej Republiki Ludowej w Chicago, Ricka Snydera; gubernatora stanu Michigan, Brendy Lawrence; członkini kongresu amerykańskiego oraz Ryana LaFontaine'a, przewodniczącego targów NAIAS 2018, którzy odwiedzili stanowisko firmy GAC Motor i dowiedzieli się więcej na temat przełomowego rozwoju firmy w minionym roku.

"Firma GAC przygotowuje się obecnie do wejścia na amerykański rynek do roku 2019. Firma z odwagą stawia czoła dużym wyzwaniom, wykazuje się wizjonerskim podejściem do planowania i proaktywnymi działaniami w zakresie ekspansji na rynek międzynarodowy. Takie podejście zdecydowanie wzbudziło podziw wśród innych firm z branży w USA - skomentował Ryan LaFontaine, przewodniczący targów NAIAS 2018 na konferencji prasowej. - Optymistycznie patrzymy na potencjał rynkowy firmy GAC Motor w USA i z przyjemnością zobaczymy pojazdy tej marki na naszych drogach" - dodał przewodniczący.

W konferencji prasowej firmy GAC Motor na targach NAIAS 2018 wzięło udział prawie 500 gości, a także pojawili się na niej przedstawiciele największych mediów. Informacje na temat firmy opublikowało ponad 650 branżowych i ogólnych mediów, w tym Forbes, BBC, CNBC i nie tylko, poprzez które ponad 2 000 komunikatów i szczegółowych artykułów trafiło do publiczności liczącej łącznie ponad 1 miliard osób. Media okrzyknęły firmę GAC Motor najbardziej zaskakującą marką targów NAIAS.

Wyżej postawieni dyrektorzy z największych firm dostawczych, w tym Continental, Aptiv, Valeo, Faurecia, ZF TRW, Nexteer i Michelin wyrazili uznanie i pełne poparcie dla głównych kroków firmy GAC Motor w kierunku zapewnienia globalnego zasięgu w chwili wejścia na amerykański rynek w roku 2019. Dostawcy wyrazili także nadzieję, że będą w stanie zacieśnić współpracę z firmą.

Florent Menegaux, główny dyrektor operacyjny w firmie Michelin zaprosił firmę GAC Motor do udziału w drugim szczycie zrównoważonej mobilności MOVIN' ON w roku 2019 i do odwiedzin w centrum badań i rozwoju Michelin LDX we Francji.

Obecni na targach dealerzy samochodowi pogratulowali firmie GAC Motor osiągnięcia poziomu 500 000 pojazdów w sprzedaży w roku 2017 i utrzymania wysokiego poziomu wzrostu na przełomie lat. Dealerzy wyrazili nadzieję na dalsze zacieśnienie współpracy z firmą GAC Motor.

Poza aktywnością na targach NAIAS firma GAC Motor podjęła w tym samym czasie kroki mające na celu przybliżenie marki konsumentom w Ameryce Północnej. W trakcie targów reklamy promujące najważniejsze modele firmy pojawiły się na ekranach na znanym Times Square, a obserwatorzy podkreślali ciekawe projekty samochodów marki GAC Motor w wywiadach i wyrażali nadzieję na przywitanie samochodów GAC Motor na amerykańskim rynku.

"Światowej klasy marka musi spełnić trzy wymagania: wprowadzić globalne procesy badań i rozwoju produktów, produkcji i dystrybucji; w pełni zaspokoić globalne zapotrzebowanie rynkowe i zdobyć rozpoznawalność wśród potencjalnych klientów na całym świecie. Właśnie do tego dąży GAC Motor" - podkreślił Yu Jun, prezes firmy GAC Motor.

W przyszłości firma GAC Motor będzie nadal wrażać plany ekspansji na rynku północnoamerykańskim. Po otwarciu pierwszego centrum badań i rozwoju w Stanach w Dolinie Krzemowej, które rozpoczęło działalność już w roku 2017, firma GAC Motor planuje otwarcie dwóch kolejnych ośrodków, tym razem w Los Angeles i Detroit. Tymczasem pełni przekonania co do wysokiej jakości produktów firmy GAC Motor oraz innowacyjnych rozwiązań technologicznych jej autorstwa amerykańscy dealerzy samochodowi wyrazili zainteresowanie nawiązaniem współpracy z firmą. Ponadto firma planuje założenie oddziału zajmującego się sprzedażą w Ameryce Północnej w roku 2018 oraz zamierza wziąć udział w kongresie stowarzyszenia dealerów National Automobile Dealers Association (NADA), który odbędzie się w marcu tego roku.

GAC Motor

Założona w 2008 r. spółka Guangzhou Automobile Group Motor CO., LTD (GAC Motor) to spółka podległa GAC Group, która zajmuje 238 miejsce na liście Fortune Global 500. Firma rozwija i produkuje wysokiej klasy pojazdy, silniki, części i akcesoria samochodowe. Firma GAC Motor już od pięciu lat zajmuje pierwsze miejsce wśród wszystkich chińskich marek w studium jakości J.D. Power China Initial Quality StudySM (IQS) w Azji Pacyficznej, co potwierdza strategię firmy opierającą się na jakości na bazie innowacyjnych badań i rozwoju, produkcji i łańcucha dostaw oraz sprzedaży i usług serwisowych.

Więcej informacji można znaleźć w serwisach:

Facebook: https://www.facebook.com/GACMotor

Instagram: https://www.instagram.com/gac_motor

Twitter: https://www.twitter.com/gac_motor

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/635616/Yu_Jun__president_of_GAC_Motor.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/635617/GS8_3.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/635615/GAC_Times_Square_NYC.jpg