ORBIS SA (37/2017) Udzielenie Orbis S.A. generalnej franczyzy na markę Adagio

23.10.2017, 19:17aktualizacja: 23.10.2017, 19:17

Raport bieżący 37/2017

Zarząd "Orbis" Spółka Akcyjna ("Emitent") informuje, iż na podstawie zawartej z Adagio SAS, spółką z ograniczoną odpowiedzialnością, utworzoną na podstawie prawa francuskiego, z siedzibą w L'Artois-Espace Pont de Flandre 11 rue de Cambrai, Paryż Cedex 19 (Francja), Generalnej Umowie Franczyzy (Master Franchise Agreement), Emitentowi przyznane zostało prawo do prowadzenia i rozbudowy sieci hoteli apartamentowych (aparthotels) działających pod należącymi do Adagio SAS markami: APARTHOTELS ADAGIO, APARTHOTELS ADAGIO ACCESS i APARTHOTELS ADAGIO PREMIUM ("Marki Adagio").

Generalna Umowa Franczyzy zawarta została na okres 15 (piętnastu) lat, z możliwością jej przedłużania na kolejne 5 (pięcio) letnie okresy i zostały nią objęte następujące kraje: Polska, Czechy, Węgry, Rumunia, Serbia, Estonia, Łotwa, Litwa.

W ramach przyznanego prawa do prowadzenia hoteli apartamentowych pod Markami Adagio, Emitent uzyskał dostęp do wszystkich usług, narzędzi, know-how oraz wsparcia Adagio SAS dedykowanego Markom Adagio. Emitent uprawniony jest do rozwoju sieci Adagio za pośrednictwem własnych hoteli, jak również, jako generalny franczyzobiorca, poprzez przyznawanie osobom trzecim praw w tym zakresie, na podstawie umów zarządzania, subfranczyzy lub licencji.

Hotele apartamentowe pod Markami Adagio działają w segmentach od ekonomicznego do luksusowego i łączą w sobie przestronne apartamenty z usługami hotelowymi.

Generalna Umowa Franczyzy umożliwia Emitentowi rozwój swojej działalności na szybko rosnącym rynku hoteli apartamentowych.

_____________________________________________________________________________________

"Orbis" S.A. ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy, KRS Rejestr Przedsiębiorców 0000022622, wysokość kapitału zakładowego: 92.154.016 zł (wpłacony w całości), NIP 526-025-04-69

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz