Oświadczenie PWPW S.A wobec nieprawdziwych doniesień medialnych

31.10.2018, 14:58aktualizacja: 31.10.2018, 14:58

W związku z nieprawdziwymi doniesieniami, które ukazały się na portalach www.wprost.pl oraz www.tvn24bis.pl, zawierającymi sugestie, że zagrożone są kluczowe projekty PWPW S.A., a zmiany w organach korporacyjnych Spółki są ich bezpośrednią przyczyną, PWPW S.A. oświadcza, co następuje.

Dariusz Nowakowski oraz Bartłomiej Klinger złożyli dnia 30 października br. rezygnację z członkostwa w Zarządzie Spółki: Dariusz Nowakowski ze skutkiem na dzień 30 października br., Bartłomiej Klinger ze skutkiem na dzień 3 listopada br. Tym samym nieprawdą jest, że Rada Nadzorcza PWPW S.A. odwołała Dariusza Nowakowskiego oraz Bartłomieja Klingera z funkcji członków Zarządu spółki. Nieprawdą jest stwierdzenie, że złożenie rezygnacji było związane z zagrożeniem kluczowych projektów PWPW S.A. Jednocześnie PWPW S.A. informuje, że Dariusz Nowakowski był odpowiedzialny za realizację projektu nowego polskiego paszportu. Projekt został zrealizowany zgodnie z harmonogramem prac, a książeczki paszportowe przeszły wszystkie testy jakościowe oraz technologiczne i od 5 listopada br. będzie można składać wnioski.

W związku z powyższym PWPW S.A. wystąpi do portali www.wprost.pl oraz www.tvn24bis.pl o publikację sprostowań.

Data publikacji 31.10.2018, 14:58
Źródło informacji PWPW S.A