11.12.2023, 09:24aktualizacja: 11.12.2023, 09:27

PR Newswire/The Publicity Department of Zhuzhou City

ZHUZHOU, Chiny, 8 grudnia 2023 r. /PRNewswire/ -- W dniach 8-10 grudnia 2023 w Międzynarodowym Centrum Konferencyjnym i Wystawienniczym w Zhuzhou odbywają się Chińskie Międzynarodowe Targi Transportu Kolejowego i Produkcji Urządzeń Kolejowych 2023 („Targi”). Podczas wydarzenia zostanie opublikowana „Deklaracja z Xiangjiang w sprawie dwutorowej redukcji emisji CO2 w sektorze transportu kolejowego”.

Według Wydziału Promocji miasta Zhuzhou targi są jedynym branżowym wydarzeniem międzynarodowym w dziedzinie produkcji urządzeń do transportu kolejowego w Chinach. W tym roku targi odbywają się pod hasłem „Inteligentna kolej transportem przyszłości” i bierze w nich udział 447 przedsiębiorstw. Obszar wystawienniczy wynosi 54 tys. m2, a wydarzenie obejmuje 5 wystaw tematycznych: produkcja urządzeń do transportu kolejowego, kluczowe części i surowce w transporcie kolejowym, prezentacja osiągnięć transportu kolejowego w prowincji Hunan i przyszłość transportu kolejowego, inteligentne systemy obsługi i utrzymania oraz doradztwo projektowe.

Zaproszenie na targi otrzyma ponad 1200 ważnych gości z krajowych i zagranicznych firm po obu stronach łańcucha produkcji z sektora transportu kolejowego, instytucje badawcze, uniwersytety i szkoły wyższe, a wydarzenie ma odwiedzić około 60 000 osób. Do prominentnych gości zaliczają się przedstawiciele firm Caterpillar, Corning, CRRC i pozostali międzynarodowi i krajowi liderzy w branży, a także ponad 300 przedsiębiorstw działających w głównych ogniwach transportu kolejowego, którzy zaprezentują nowe technologie, produkty i usługi.

Zhuzhou, położone na środkowym wschodzie prowincji Hunan, jest jedynym miastem pilotażowym zarówno dla strategicznego rozwoju wschodzącej aglomeracji przemysłowej w zakresie produkcji sprzętu do transportu kolejowego oraz dla budowania marki regionalnej krajowego klastra przemysłowego w Chinach. W ostatnich latach dzięki intensywnym działaniom na rzecz rozwoju klastra przemysłowego urządzeń do transportu kolejowego uzyskano efekt agregacji, który umożliwia „wytworzenie dziesiątek tysięcy części do lokomotyw w czasie, jaki zajmuje wypicie filiżanki kawy”. Wiele produktów wytworzonych w Zhuzhou, m.in. lokomotywy elektryczne, międzymiastowe elektryczne zespoły trakcyjne, miejskie pojazdy kolejowe, inteligentna kolej i produkty pochodne urządzeń do transportu kolejowego, jest z powodzeniem sprzedawanych w przeszło 100 krajach i regionach w Europie, Azji Południowo-Wschodniej, Afryce, na Bliskim Wschodzie i Azji Centralnej, stanowiąc 27% globalnego rynku i zajmując pierwsze miejsce na świecie pod względem udziału w rynku.

Linki do załączników graficznych:

Link: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=443672

Podpis: Otwarcie Chińskich Międzynarodowych Targów Transportu Kolejowego i Produkcji Urządzeń Kolejowych 2023 w Zhuzhou 8 grudnia

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2296436/Exposition.jpg

Źródło: The Publicity Department of Zhuzhou City