PAMAPOL SA (21/2017) Zawarcie aneksów do umów faktoringowych

20.10.2017, 17:28aktualizacja: 20.10.2017, 17:28

Raport bieżący 21/2017

Zarząd PAMAPOL S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 20 października 2017 r. powziął informację o podpisaniu przez PKO Faktoring S.A. (Faktor) aneksów do umów faktoringu krajowego bez przejęcia ryzyka (Aneksy) zawartych pomiędzy Emitentem oraz spółką zależną Emitenta - Warmińskimi Zakładami Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. (WZPOW) a Faktorem. O zawarciu przedmiotowych umów oraz ich zmianach Emitent informował w treści raportów bieżących nr 11/2013, 41/2013, 5/2014, 44/2014, 12/2015, 1/2016,

17/2016 i 19/2016.

Zmianie uległa wysokość limitów finansowania udzielonych przez Faktora. Łączny limit finansowania określony w aneksach wynosi 15 mln zł dla Emitenta (poprzednio 16 mln zł) i 5 mln zł dla WZPOW (poprzednio 6 mln zł).

W związku z powyższym zmianie uległa wysokość ogólnego limitu przyznanego Grupie Kapitałowej PAMAPOL z kwoty 22 mln zł do kwoty 20 mln zł. Okres obowiązywania limitów finansowania nie uległ zmianie, tj. obowiązuje do dnia 16 grudnia 2017 r.

Zawarcie niniejszego aneksu stanowi spełnienie jednego z warunków pierwszego uruchomienia umowy kredytu zawartej w dniu 21 września 2017 r. pomiędzy Emitentem, WZPOW, Mitmar Sp. z o.o. jako Kredytobiorcami a Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A. oraz Credit Agricole Bank Polski S.A. jako Kredytodawcami (Banki) w ramach konsorcjum bankowego utworzonego przez Banki, dotyczącego finansowania Grupy Kapitałowej PAMAPOL (Umowa Kredytu). O zawarciu Umowy Kredytu Emitent informował w treści raportu bieżącego nr 18/2017.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz