PAMAPOL SA Zmiana w stanie posiadania akcji PAMAPOL S.A.

28.09.2015, 20:12aktualizacja: 28.09.2015, 20:12

Raport bieżący 44/2015

Zarząd PAMAPOL S.A. (Spółka) informuje, że w dniu 28 września 2015 r. otrzymał zawiadomienie od Investors Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych S.A. dotyczące zbycia akcji Spółki w ramach wezwania ogłoszonego przez Amerykanka Struktura Sp. z o.o. SKA, datowane na dzień 25 września 2015 r., o następującej treści:

"Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U. z 2009 roku nr 185, poz. 1439 ze zm.) ["Ustawa"], Investors Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie ("Investors TFI") uprzejmie informujemy, że w wyniku zawarcia transakcji sprzedaży w dniu 24 września 2015 roku akcji Spółki PAMAPOL S.A. z siedzibą w Rusiec, przy ul. Wieluńskiej 2 (97-438 Rusiec), wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział KRS pod numerem KRS 0000211414 ("Spółka"), zmniejszył się poniżej 5% stan posiadania akcji Spółki oraz liczba głosów na walnym zgromadzeniu Spółki przez podmioty zarządzane i reprezentowane przez Investors TFI S.A., w ten sposób, że:

1) Przed zawarciem transakcji Investor Parasol FIO Subfundusz Investor Zrównoważony - posiadał 175.151 akcji, które stanowiły 0,56 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,56 % głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 175.151 głosów z akcji Spółki.

2) Przed zawarciem transakcji Investor Parasol FIO Subfundusz Investor Top 25 Małych Spółek - posiadał 1.178.361 akcji, które stanowiły 3,75 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 3,75 % głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 1.178.361 głosów z akcji Spółki.

3) Przed zawarciem transakcji Investor Parasol FIO Subfundusz Investor Top 50 Małych i Średnich Spółek - posiadał 211.373 akcji, które stanowiły 0,67 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,67 % głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 211.373 głosów z akcji Spółki.

4) Przed zawarciem transakcji Investor Parasol FIO Subfundusz Investor Akcji - posiadał 107.900 akcji, które stanowiły 0,34 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,34 % głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 107.900 głosów z akcji Spółki.

5) Przed zawarciem transakcji Investor Parasol FIO Subfundusz Investor Zabezpieczenia Emerytalnego - posiadał 66.242 akcji, które stanowiły 0,21 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,21 % głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 66.242 głosów z akcji Spółki.

6) W wyniku zawarcia transakcji sprzedaży akcji, żaden z podmiotów zarządzanych przez Investors TFI S.A. nie posiada akcji Spółki.

Nie istnieją podmioty zależne od Funduszu i Investors TFI, które posiadałyby akcje Spółki.

Zmniejszenie udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki przez Fundusz nie nastąpiło w związku z posiadaniem akcji w sytuacji określonej w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy."

Zarząd PAMAPOL S.A. informuje jednocześnie, iż zawarcie transakcji sprzedaży akcji w ramach wezwania, o których mowa w zawiadomieniu nastąpiło w dniu 23 września 2015 r., a nie w dniu 24 września jak wskazano w treści zawiadomienia.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz