Patria i FSP uzgadniają warunki współpracy w fińskim mieście Hämeenlinna

04.12.2018, 10:17aktualizacja: 04.12.2018, 10:17

HÄMEENLINNA, Finlandia--(BUSINESS WIRE)-- Firmy Patria i FSP Finnish Steel Painting Oy zawarły porozumienie w zakresie obróbki powierzchniowej w lakierni w Hämeenlinna od 1 stycznia 2019 r.

Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji: https://www.businesswire.com/news/home/20181203005639/en/

Specjaliści obróbki powierzchniowej zatrudnieni w lakierni przez obecnego dostawcę zostaną przeniesieni do FSP zachowując obecne warunki zatrudnienia. Poza Patrią, FSP będzie świadczyć swoje usługi również innym firmom na tym obszarze.

„Wybraliśmy FSP spośród wielu dobrych rozwiązań jako partnera o najwyższych kwalifikacjach pod kątem przyszłości naszej firmy. Patria dąży do zbudowania sojuszu z liderami branży” – powiedział dyrektor Patrii, Jere Tuominen.

„Liczymy na to, że dzięki partnerstwu z FSP poszerzymy swoją wiedzę w dziedzinie obróbki powierzchniowej. Dzięki niemu zyskujemy przewagę w zakresie zapewniania naszym klientom jeszcze większej wartości dodanej na różnych kontynentach, działając w bardzo różnych okolicznościach. Obok profesjonalizmu i rzetelności FSP, zainteresowanie współpracą wywołały w nas również międzynarodowe możliwości, jakimi dysponuje ta spółka” - dodał.

Zainteresowanie szeroko zakrojoną współpracą

Nowy zakład obróbki powierzchniowej FSP mieści się w strefie przemysłowej Hongisto w Hämeenlinna i połączony jest z fabryką firmy Patria. Zakład umożliwia FSP obróbkę zarówno małych elementów, jak i nawet gotowych pojazdów do przewozu ludzi. Dzięki zastosowaniu tych metod obróbki możliwe jest obsługiwanie klientów z przemysłu maszynowego z całych regionów Häme i Pirkanmaa.

„Inwestujemy w naszą współpracę. FSP dąży do długoterminowego partnerstwa z międzynarodowym klientem. Dzięki zakładowi w Hämeenlinna będziemy mieć dostęp do fachowców i technologii, które pozwolą nam zaspokajać potrzeby naszych nowych i obecnych klientów” - powiedział dyrektor generalny FSP, Pentti Virtanen.

Patria

Patria jest międzynarodowym dostawcą usług z zakresu obrony, bezpieczeństwa i lotnictwa w całym cyklu życia i szeregu rozwiązań technologicznych. Klienci spółki z branży lotniczej i wojskowej mogą liczyć na pełną dostępność sprzętu, ciągłe ulepszanie wyników oraz dostęp do wyselekcjonowanych produktów i usług dla systemów wywiadowczych, obserwacyjnych i zarządczych.

Patria prowadzi działalność w kilku lokalizacjach w Finlandii, Szwecji, Norwegii i Estonii.

Wartość sprzedaży netto Patria Group za rok 2017 wyniosła 467,7 mln euro, przy łącznym zatrudnieniu 2800 osób.

FSP Finnish Steel Painting Oy

FSP Finnish Steel Painting to jedna z czołowych firm północnoeuropejskiej branży przemysłowej obróbki powierzchni. Spółka zatrudnia ponad 250 specjalistów, a jej obroty sięgają 22 mln euro.

FSP oferuje dostosowane do klienta i przyjazne dla środowiska usługi w zakresie przemysłowej obróbki powierzchni w całym cyklu życia produktu, od określenia warunków, poprzez samą obróbkę powierzchni, aż po obsługę pogwarancyjną. Firma FSP prowadzi działalność w Polsce, Estonii i Finlandii.

Zobacz wersję źródłową informacji w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181203005639/en/

Źródło: Finnish Steel Painting

KONTAKT:

Pentti Virtanen

Dyrektor generalny

FSP Finnish Steel Painting Oy

tel. +358 400 811 674

e-miał: pentti.virtanen@fspcorp.com

Jere Tuominen

Dyrektor ds. zarządzania łańcuchem dostaw

Patria

tel. +358 40 869 6731