PBG SA W RESTRUKTURYZACJI W LIKWIDACJI (23/2022) Upływ terminu dla wykonania Umowy Warunkowej Sprzedaży akcji RAFAKO S.A.

01.12.2022, 12:00aktualizacja: 01.12.2022, 12:01

Raport bieżący 23/2022

Zarządca PBG S.A. w restrukturyzacji w likwidacji z siedzibą w Wysogotowie (dalej "Spółka", "PBG"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 6/2022 z dnia 24 marca 2022 r. w sprawie podpisania przez Spółkę, jako sprzedającą, RAFAKO S.A. oraz MS GALLEON AG z siedzibą w Wiedniu, jako kupującym, Umowy Warunkowej Sprzedaży Akcji i Udziałów ("Umowa Sprzedaży") oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 14/2022 z dnia 30 czerwca 2022 r. oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2022 z dnia 29 lipca 2022 r. oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 19/2022 z dnia 15 września 2022 r. oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 20/2022 z dnia 31 października 2022 roku informuje, iż do dnia 30 listopada 2022 nie doszło do spełnienia wszystkich Warunków Zawieszających wskazanych w Umowie Sprzedaż oraz zrzeczenia się przez Inwestora niespełnionych do tego dnia Warunków Zawieszających. Jedocześnie Zarządca PBG informuje, że do dnia 30 listopada 2022 roku nie doszło do dalszego przedłużenia, ani uzgodnienia woli przedłużenia, zastrzeżonego w Umowie Sprzedaży terminu na spełnienie się Warunków Zawieszających.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz