PBS FINANSE SA (4/2024) Nabycie nieruchomości.

18.04.2024, 11:58aktualizacja: 18.04.2024, 11:59

Raport bieżący 4/2024

Zarząd PBS Finanse S.A. [Emitent, Spółka] informuje, że w dniu 17 kwietnia 2024 r. Spółka nabyła od osoby prawnej [Sprzedawca] prawo własności nieruchomości stanowiącej niezabudowaną działkę gruntu o powierzchni 0,1658 ha, położonej w Częstochowie, w dzielnicy Podjasnogórska, za cenę w kwocie 713.769,00 zł [siedemset trzynaście tysięcy siedemset sześćdziesiąt dziewięć złotych] brutto. Cena została w całości zapłacona ze środków własnych Emitenta. W ramach umowy sprzedaży nieruchomości Sprzedawca i Spółka wyrazili ponadto zgody na przeniesienie w trybie administracyjnym na Spółkę ostatecznej decyzji o zatwierdzeniu projektu budowlanego i udzieleniu pozwolenia na budowę na nabytej nieruchomości budynków mieszkalnych jednorodzinnych w zabudowie szeregowej. Spółka przyjęła wszystkie warunki ww. decyzji. Nabycie nieruchomości stanowi element realizowanej przez Zarząd strategii rozwoju Spółki w branży deweloperskiej. Nieruchomość zostanie wykorzystana w celu przeprowadzenia inwestycji budowlanej, bądź przeznaczona do dalszej odsprzedaży.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz